Thomasen: Anførerrollen kom som en overraskelse

Tidligere på ugen spillede OB på hjemmebane mod SønderjyskE, og med en sejr på 2-1 kunne fynboerne sætte sæsonens anden sejr i Superligaen på kontoen.

Jens Jakob Thomasen var selvfølgelig med i startopstillingen, og fra hans position på midtbanen var han med til at styre slagets gang.

I kampen mod SønderjyskE, og generelt i denne sæson, har man måske set ham tackle lidt mere, end han har gjort tidligere, og det er også noget, man kommer til at se mere af fra ham.

– Ja, selvfølgelig. Jeg skal gerne være lidt rundt omkring både defensivt og offensivt. Det er også min opgave at få bolden op til de forreste, og jeg skal være bindeleddet. Men selvfølgelig skal jeg prøve at køre på.

Kan du finde den gyldne middelvej mellem at være fighter og ham, der sætter det hele op?

– Det er jo en gylden middelvej, og nogle gange lykkes det bedre end andre. Det kan også afhænge lidt af den kamp, der bliver spillet, og den modstand der er. Hver sin kamp kræver hver sin version af mig, og jeg forsøger at give det, som holdet og kampen har brug for.

– Jeg har ikke så meget fokus på, at jeg skal finde den gyldne middelvej, jeg har mere fokus på, at jeg skal gøre det, som passer til kampen.

Inden sæsonens første kamp i Superligaen blev Jens Jakob udnævnt som OB’s nye anfører, og det er da også en rolle, han er faldet godt til rette i.

– Jeg synes, det har været fint. Det har ikke været en svær overgang. Det er ikke en helt uvant rolle for mig. Det er første gang, det er i det her regi, og også den største opgave jeg haf haft med det, men jeg føler mig tilpas, og jeg synes, det har været fint.

– Jeg synes også, jeg er blevet taget godt imod, og jeg har også haft fokus på, at jeg ikke skal blive noget, jeg ikke er. Så mange af tingene er bare en viderebygning på det, jeg har gjort indtil nu, selvfølgelig med nogle små praktiske justeringer.

– Rollen giver også mulighed for at udvikle sig, og det er også noget, jeg ser på, hvor jeg kan rykke mig rent ledermæssigt i den sammenhæng. Det kigger vi på også, men det er lidt mere for mig selv, ikke en holdopgave.

Skal du arbejde meget med dig selv i forhold til at være anfører?

– Nej, jeg synes, det falder naturligt for mig. Med hvervet følger også noget ansvar, og det nyder jeg også. Det er et spørgsmål om, at hvor jeg tidligere har tænkt på mit eget bidrag, så giver rollen nu også noget spænd, hvor jeg også skal tænke på mine holdkammerater, og om de giver det, de skal til holdet. Vi mennesker kan altid udvikle os, og det forsøger jeg også på.

I sidste sæson var det egentlig Janus Drachmann, der var anfører, men han var meget skadet, så i de fleste kampe havde Jeppe Tverskov anførerbindet, da han var viceanfører.

Det havde måske derfor været meget logisk at lade ham fortsætte med at være anfører, og det var da også lidt en overraskelse for Thomasen, at han fik rollen.

– Ja, det var det da. I hele opstarten havde Jeppe udfordringer med en skade, så jeg udfyldte den rolle, og havde lidt mere feeling på banen, i forhold til at skulle videreføre nogle af de ting, som Andreas gerne ville have. Det var mig, som han måtte gå til på det tidspunkt, og så har han været tilfreds med det, han har set, og hanfandt sig til rette i, at jeg kan hjælpe ham med nogle ting, og jeg kan bidrage til holdet på den måde.

– Så ja, jeg var lidt overrasket, men jeg var heller ikke chokeret over det. Det er ikke en rolle, som er helt uvant for mig. Men jeg var lidt overrasket, for det naturlige havde måske været at fortsætte med Jeppe, men jeg tager med glæde ansvaret på mig.

– Det er svært at sidde og vurdere for mig. Jeg er blevet tildelt en rolle, som jeg er glad for og stolt af, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at udfylde den bedst muligt. Jeg har haft gode læremestre foran mig. Mange enormt autoritære anførere vi har haft, Jeppe, Janus, KEP og Hallgrimur, Anders Møller osv.

– Nogle af de typer har jeg haft mulighed for at kunne lære af. Det er også noget af det, der gør, at man bliver stolt af at blive udvalgt til det.

Midtbanespilleren har kontraktudløb med OB næste sommer, men om det ændrer noget på hans fremtidsplaner, at han nu er blevet anfører, kan han ikke svare på.

– Det er et godt spørgsmål. Det har jeg ikke selv tænkt over. Mit fokus ligger enormt meget her i OB, for jeg er glad for at være her, og jeg er glad for, at jeg med den her rolle har flere skridt at tage. Det giver mig ekstra blod på tanden, og hvad der sker i fremtiden, er ikke til at sige. Der kan ske meget, og der kan også ske lidt.

– Vi må se, hvad der sker, men der er ingen tvivl om, at jeg er glad for at være her, og jeg er glad for rollen.

Da Thomasen skrev under på den kontrakt, han har nu, blev det meldt ud af klubbens daværende sportsdirektør, Jesper Hansen, at den blev forlænget med salg på henblik. Anføreren lægger da heller ikke skjul på, at han stadig har ambitioner i den retning.

– Da vi lavede den aftale, var det jo det helt klare mål, og det er det selvfølgelig stadig, for jeg har stadig ambitioner. Selvfølgelig har jeg ambitioner om på et tidspunkt at se, hvad fremtiden kan bringe. Fremtiden kommer dag for dag, og sådan er jeg også indrettet. Det er der, mit fokus er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *