Anders K: Kent lærte mig at være professionel

Mandag morgen kom der en nyhed fra Ådalen, da det kom frem, at Kent Nielsen blev fyret som cheftræner for OB efter endnu en misset målsætning.

I dag var det igen almindelig hverdag i Ådalen, og det var Janus Blond og Tonny Hermansen, der stod for træningen på Bane 1 her til formiddag.

Det var dog tydeligt at se, at nogle af spillerne stadig var påvirket af det, der skete i går, en af dem er angriberen, Anders K. Jacobsen.

– Det er selvfølgelig trist. Det er ærgerligt, og det var selvfølgelig ikke en sjov dag for nogen i går, det er helt sikkert, siger AK.

Angriberen havde ikke regnet med, at Kent Nielsen ville blive fyret, men han er afklaret med, at det er en beslutning, spillerne bare må acceptere.

– Det gør det vel altid. Jeg troede ikke, de ville røre ved det nu her, men det skal vi jo egentlig ikke kommentere så meget på, det er jo klubbens beslutning, og vi skal bare acceptere det og så komme videre. Det er jo en del af vores branche, så vi må videre.

AK mener ikke, at Kent Nielsen har et større ansvar end spillerne for, at resultaterne ikke har været som håbet, men det nemmeste er bare at fyre træneren.

– Vi har jo i hvert fald lige så stort et ansvar som Kent. Det er åndssvagt at sige, det er hans skyld, for det vil det aldrig rigtig blive. Vi har ikke levet op til vores målsætninger, det er der ikke nogen, der er i tvivl om. Det er os allesammen, der er med til at påvirke det, og det har vi ikke gjort godt nok på resultatsiden. Selvfølgelig har vi et kæmpe ansvar for, at klubben ikke har levet op til resultaterne, og i sådan en situation er det tit træneren, der ryger.

Den fynske angriber har arbejdet sammen med Kent Nielsen i en del sæsoner, og han har også lært en masse af den rutinerede træner.

– Jeg har haft Kent i fem år, og det var ham, der bragte mig tilbage til Superligaen i AaB, og han har lært mig rigtig meget om, hvad det kræver at være professionel fodboldspiller i Superligaen, og han har en stor andel i, at jeg er, hvor jeg er i dag.

Nu skal der altså en ny mand ind og styre holdet, og det er svært for AK at sige, hvordan det kommer til at blive for ham.

– Det er jo uvist. Det er op til klubben nu at finde en ny mand, de synes, der passer til jobbet. Som spillere kan vi ikke rigtig gøre noget ved det. Nu skal vi lige bearbejde det, og på et tidspunkt står der en ny mand, og så kører vi derfra.

– Det kan blive en ny chance for nogen, men så langt er vi ikke. Nu må vi se, hvem der kommer, og vi har en ferie forude. Når vi kommer tilbage fra ferie, er alle mand klar på at starte igen, og så står der forhåbentlig en ny træner klar.

Du vil måske også kunne lide...