Bredal: Kommer til at savne Ådalen

Kent Nielsen pegede selv på John Bredal som sin assistent, da han blev ny træner i OB, så de to har arbejdet sammen i den fynske klub i tæt på tre år.

Cheftræneren har kontrakt et år endnu, men lige om lidt er det slut for Bredal, der ikke får forlænget sin kontrakt med OB, selvom Kent Nielsen gerne ville beholde ham.

Det var sportsdirektør, Jesper Hansen, der traf beslutningen om, at Bredal ikke skulle fortsætte. Den beslutning blev truffet tilbage i februar, og Bredal fortæller, at der ikke har været snak om, at han skulle fortsætte.

– Nej, ikke i år. Jeg forlængede jo min aftale sidste år i februar, så den var gældende her til sommer. Udover det har der ikke været nogle drøftelser.

Efter Bredal fik at vide, at han ikke skulle fortsætte, har han stadig leveret en professionel indsats i sit job, og han mener da heller ikke selv, han har haft svært ved at motivere sig.

– Nej, det her det ikke. Som jeg har nævnt, så blev jeg overrasket i februar, da jeg fik meddelelsen. Jeg kom ned på kontoret til Kent, og vi konstaterede, at tingene var, som de var. Han havde også først selv fået det at vide om morgenen. Inden der var gået fem minutter gav jeg ham håndslag på, at hvis jeg havde arbejdet 100% de første to og et halvt år, så ville jeg arbejde 110% nu, for jeg ville fandme slutte ordentligt af. Det synes jeg, at jeg har vist.

Det er snart tre år siden, Bredal kom til OB fra FC Nordsjælland, og han synes, han har oplevet en ganske fin udvikling i klubben.

– Jeg synes, det har været en fornuftig udvikling. Kent og jeg kommer til klubben, hvor de er blevet nummer ti, ti, otte og ni, fire år i træk med kun 12 hold i rækken, så man har været ved at rykke ned. Vi fik at vide, der skulle sælges nogle spillere, og der skulle skæres ned på lønbudgettet, og så vidt jeg forstår, så har vi levet op til det.

– Udviklingen har været fin. Man har fået JJ, Desler og Greve med, som er egne folk, og man har haft stor udskiftning. Jeg synes, det har været en god udvikling, men jeg erkender da også, at de to gange vi misser top seks med et par point, det har selvfølgelig været ærgerligt, og det havde nok givet et andet løft.

Bredal har 18 års erfaring som træner, og han mener da også, at han har kunne bruge sin erfaring til at ændre på noget i dagligdagen i klubben.

– Ja, det synes jeg. Jeg synes, jeg har fået sat mit aftryk omkring reserveholdet, hvordan det kan køres. Jeg har ikke nogen facitliste, men jeg synes, og det har jeg fået at vide af tilskuere til kampene og af spillere internt i klubben, at der er kommet en anden aura omkring reserveholdet, og sandt for dyden har vi også vundet rigtig mange kampe. Så det synes jeg, at jeg har været med til at flytte.

Han har dog ikke kun brugt tiden i klubben til at præge den med hans egne idéer, han har også selv lært noget af at være i OB.

– Ja, det har jeg. Man kan lære noget alle steder, man kan suge til sig osv. Jeg har lært noget af at gå op af Kent. Jeg har ikke været i så mange klubber, det er kun min tredje klub på 18 år, så jeg har bare set, hvordan OB gør det. Så har jeg som sagt prøvet at påvirke reserveholdet i en retning, og det er da egentlig gået meget godt. Jeg har været vant til at udvikle talenter i FC Nordsjælland, og der er vi også kommet et stykke vej med, at vi henter Frederik Tingager i 2. division, og det fik vi kritik af. Lige pludselig får vi også kritik af, at vi sælger ham, og får penge for ham, og der tænkte jeg, ‘Det er sgu da lidt mærkeligt’, for det oplevede jeg aldrig i Nordsjælland.

– Jeg har lært meget her, også fordi OB har en forholdsvis lille trænerstab i forhold til mange andre Superligaklubber, så jeg har haft et ret stort ansvar, synes jeg, og har været begunstiget af det, og det har jeg selvfølgelig lært noget af.

Inden Bredal kom til OB, var reserveholdet nærmest noget, vi bare havde, men for ham har det været vigtigt at få sat noget mere fokus på det.

– Det er vigtigt fordi, at når du har unge spillere, fra U19 eller dem der lige kommer op, så er der et kæmpe spring fra U19 til Superliga. Der synes jeg, at reserveholdet skal være bindeleddet, der hvor de bliver uddannet, og lærer, at sådan er det på Superligaholdet. Når Kent og jeg kører en Superligakamp, så kører jeg en reserveholdskamp nøjagtig magen til, den eneste forskel er stort set bare antallet af tilskuere. Standardsituationerne bliver arbejdet med på samme måde, og næsten alt opvarmning, så den dag de ender på Superligaholdet, er der ikke noget, der kommer bagpå dem.

– Julius Eskesen er jo gået fra U19 til reserveholdet, og nu er ham med omkring Superligaholdet, og jeg prøver at gøre reserveholdet til en uddannelsesinstitution til reserveholdet, og det synes jeg faktisk, er gået fornuftigt.

Der er heller ingen tvivl om, at det er nogle gode resultater, Bredal har lavet med reserveholdet, og det er der nogle forskellige årsager til.

– Jeg lever også af, at OB er fyldt med gode spillere, og vi har en god bred trup. I bund og grund har jeg vel bare taget det seriøst, og groft sagt tør spillerne næsten ikke andet end at præstere, og det skal de kraftedeme også, og jeg forklarer dem, hvor vigtigt det er. Jeg kan ikke tolerere en spiller, der kommer oppe fra Superligaholdet, fordi han måske har en karantæne, eller har været skadet, og som kun performer 60%. Der har været enkelte eksempler på, at man har skiftet folk, og jeg har sagt, at det ikke har været nok, og det lærer de hurtigt, at den ikke går.

– Det er vel bare at optimere og forklare folk, at det her er vigtigt. Det er lige så vigtigt, som vi gør det til, men for mig er det vigtigt, at man er klar til, at man lige pludselig står i Superligatruppen af en eller anden årsag. Så skal man bare ind og præstere, og der er stationen altså reserveholdet.

Som træner for reserveholdet gælder det selvfølgelig om at holde spillerne skarpe til Superliga-holdet, men samtidig vil man også gerne vinde kampe. Bredal ved dog godt, hvad der er det vigtigste.

– Det er at holde dem skarpe. Af og til har vi også været nødt til at sætte et hold, som ikke var det optimale, hvis det bare var resultatet, det handlede om. Vi har også sagt, at ‘Ham og ham skal have spilletid, og ham er vi nødt til at spare, så der ikke sker noget’, så at gøre spillerne klar til førsteholdet er førsteprioritet. En stor del af uddannelsen i at være på Superligaholdet er også at vinde fodboldkampe i min verden. Brøndby-bænken med Zorniger i spidsen stod jo, og gloede helt åndssvagt, da vi førte 4-1 i Brøndby, og jeg stadigvæk blæser dem fremad, og råber ‘Slå dem nu ihjel’. Hvor tit får vi chancen for at slå Brøndby ihjel? Det havde vi, og Retov kom hen til mig efter kampen, og sagde ‘Tak for lektionen Bredal, godt den ikke varede ti minutter mere, for så havde i vundet med ti’. Det er dejligt at se og mærke for mig, for hvor tit får man muligheden for at slå dem ihjel? FC Nordsjælland, Brøndby, FCK og dem dér, og nu havde vi muligheden, og den skulle vi tage. Jeg er aldrig tilfreds med det næstbedste.

Tidligere på året fik Joan Simun Edmundsson besked på, at han ikke kom til at spille for Superliga-holdet mere. Han blev dog ved med at præstere godt på reserveholdet, og det har Bredal en del af æren for.

– Jeg har fortalt ham, at når han nu var her hos os, så skulle han præstere, for han skulle have et liv efter OB, og så var det også vigtigt for ham, uanset hvor det liv blev henne, det blev så Bielefeld, men det kunne have været alle mulige andre steder, så skulle han præstere for sin egen og holdets skyld. Jeg forklarede ham også, at de der reserveholdskampe de bliver altså set af mange. Måske ikke af så mange tilskuere, men af de rigtige folk, der måske godt ved, at han var fri. Mod Brøndby spiller han faktisk en rigtig god kamp. Det gjorde han i begge Brøndby-kampe. Det hold vi møder ovre i Brøndby, og vinder 7-1 over, det var et ret godt hold, de stillede med den dag. De var til gengæld meget unge, da de kom herover, og skulle spille, men sådan er det.

Assistenten fortæller, at han var ærgerlig over ikke at fortsætte i OB, lige da han fik beskeden, men han var ikke længe om at acceptere, at det var sådan.

– Ærgrelsen lagde sig lidt hurtigt, for det var sådan, det var, og så var det bare det. Som jeg også sagde til Kent og truppen, så var det sådan, det var, og jeg ville arbejde 100% videre. Ærgrelsen lagde sig forholdsvis hurtigt, og så er det bare at forholde sig til, at det er sådan, det er, og jeg har vidst det i nogle måneder. Det er fair nok.

Der blev meldt ud, at der skulle være en bedre overgang mellem U19 og førsteholdet, men med din baggrund fra FC Nordsjælland havde det vel ikke været noget problem for dig?

– Nej.

Har du nogensinde tidligere oplevet, at sportsdirektøren ikke ville fortsætte samarbejdet med en assistent, som cheftræneren gerne ville fortsætte med?

– Nej.

Samarbejdet mellem Bredal og Kent Nielsen har været oppe og vende tidligere, men han er glad for, at de fik muligheden for det i OB, og han har været meget tilfreds med det.

– Det har været fint. Det var jo lidt en prøvelse. Vi kendte hinanden som kollegaer, og Kent havde haft bud efter mig før, da han var i Brøndby, hvor det ikke lige kunne lade sig gøre, så nu prøvede vi det. Vi gik begge to ind til det, og tænkte, vi skulle se, hvordan det gik, når vi sad overfor hinanden hver dag. Man ser jo mere til hinanden, end man ser til sin hustru.

– Jeg synes, det er gået godt, og Kent er meget ærlig, og skal nok fortælle, hvis der er noget, der ikke er i orden, så jeg er sikker på, at hvis han ikke mente, det var i orden, så havde han sagt det til mig. Sådan er han heldigvis.

De tre år i OB har været gode for Bredal, og han har været rigtig glad for at arbejde i de omgivelser, der er i klubben.

– Jeg har haft tre gode år i OB. Det er et dejligt sted, fine omgivelser og en dejlig Bane 1, som jeg elsker at komme ud på. OB mangler en lille smule faciliteter, men det ved alle jo, og der bliver arbejdet hårdt på det. Bygningen er fredet, så man kan ikke bare lige lave bedre forhold til omklædning og noget andet. Det har jo stået på i 20 år, også længe før mig, men jeg synes da, de prøver at flytte det. Jeg har haft en god tid i OB, og der er mange dejlige mennesker.

På tre år kan man nå at sætte sit præg på en del ting, men når Bredal tænker over hans tid i klubben, ved han godt, hvad han har været mest stolt af.

– Det er vel egentlig, at når folk føler, reserveholdet er løftet væsentligt, så er jeg da glad for at have sat et aftryk der. Det at vi allesammen i truppen kunne løfte Kenneth Zohore så meget, som vi gjorde, fordi han ikke var så godt kørende, da vi kom. Der var også lige nogle afstemningsproblemer, fordi han ikke lige var vant til, at sådan en som mig, sagde noget til ham, og virkelig mente det. Der fik han lidt tæsk. Så blev han så solgt til Cardiff, og det var jeg også glad for at være en del af.

Folk omkring klubben oplever tit OB som en lille familie. Er det også den oplevelse, du har haft?

– Ja, inde i rummene her der synes jeg, det er en hyggelig lille familie. Der er nogle her i klubben, der arbejder sindssygt hårdt, og som er meget vigtige for klubben. Det håber jeg, man værdsætter og honorerer.

Bredals forhold til OB startede egentlig, længe før han kom til klubben som assistent, og derfor vil han heller ikke kunne give slip på klubben i fremtiden.

– Det er helt sikkert, jeg kommer til at følge den klub her. Min barndomsklub er jo B93, og de har et samarbejde med OB, og min første ‘udlandstur’ var jo til OB, for vi var venskabsklubber. Da jeg kom her første gang for tre år siden, kunne jeg godt kende Ådalen. Jeg var her som knægt, hvor vi boede privat sammen med de her OB-drenge, og de kom også over til os. Jeg vil helt sikkert følge OB, og så sent som for 14 dage siden var jeg på B93 til noget nostalgifest, hvor de spurgte, om jeg ville komme med over den 26. juni, hvor Old Boys-afdelingen skal herover til OB, men det kan jeg desværre ikke. Jeg vil altid følge OB, for der er jo mange spillere, som jeg har fået relationer til, og jeg skal holde øje med, hvordan det går dem. Jeg håber alt det bedste for dem allesammen.

Hvad skal du bruge dine træneregenskaber på i fremtiden?

– Jeg håber, at jeg enten kan have den rolle, jeg har nu, hvor jeg er assistent for en dygtig cheftræner, ellers håber jeg på, at jeg kan få mit eget hold.

Hvad kommer du til at savne mest fra OB?

– Jeg kommer nok til at savne den familie, i snakker om. Den her ånd der er her omkring OB, og de gutter der arbejder så vanvittigt hårdt for at få det her til at fungere. Det er prisværdigt. Det er meget muligt, de er i alle klubber, og der var da også nogen i FC Nordsjælland, men her er der virkelig nogen, der trækker et stort læs. Det kommer jeg til at savne og så selvfølgelig Ådalen. Jeg vil altid huske det som en god tid. Det kan godt være, det sluttede lidt dumt for mig, men jeg synes stadigvæk, det har været fint, og jeg synes også, jeg har bidraget. Jeg går med oprejst pande og brystet frem.

35 Replies to “Bredal: Kommer til at savne Ådalen”

 1. Laqtyd

  NexiumРІs finicky organisms upward of Prilosec are identical critical, and mostly risk from disabling the two types at higher doses, even supposing Prilosec is no greater than 50 diagnostic. goodrx cialis Wcxvvk vrulae

 2. yeezy

  I simply wished to say thanks once more. I do not know the things I might have worked on without the entire ideas provided by you directly on that field. It actually was a real distressing difficulty for me, but witnessing a new specialised manner you handled the issue took me to cry for delight. I am thankful for the support and thus hope that you comprehend what a great job that you are providing training people today through the use of your blog post. Most likely you haven’t got to know any of us.

 3. supreme clothing

  I just wanted to write down a quick note in order to say thanks to you for those superb ideas you are writing at this site. My time consuming internet investigation has at the end of the day been rewarded with really good facts and strategies to share with my contacts. I would declare that many of us website visitors actually are undoubtedly lucky to live in a great site with many outstanding professionals with beneficial techniques. I feel very much privileged to have used your weblog and look forward to some more fabulous times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 4. golden goose

  I enjoy you because of your own effort on this site. My daughter takes pleasure in setting aside time for investigations and it’s really easy to understand why. My partner and i notice all concerning the dynamic way you render efficient tips through this web site and even cause participation from others on this concern while my princess is truly learning a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You are always doing a splendid job.

 5. kobe shoes

  I as well as my friends were reading through the nice tricks on your web page while all of a sudden I had a terrible feeling I never expressed respect to the web blog owner for those strategies. Most of the young boys are already certainly stimulated to read through them and now have sincerely been having fun with these things. Many thanks for simply being simply kind as well as for utilizing some good themes most people are really desirous to discover. My honest regret for not expressing appreciation to sooner.

 6. retro jordans

  My wife and i have been joyful Emmanuel could conclude his inquiry from your ideas he grabbed while using the web pages. It’s not at all simplistic just to always be giving out concepts which most people could have been trying to sell. So we acknowledge we need the website owner to appreciate because of that. These explanations you’ve made, the straightforward blog menu, the friendships you give support to create – it’s got mostly superb, and it’s assisting our son and us reckon that the theme is satisfying, which is certainly extraordinarily essential. Thanks for all!

 7. nike off whtie

  I precisely wanted to say thanks once again. I am not sure what I would’ve implemented without these recommendations discussed by you about such a theme. Certainly was the frightful setting for me personally, however , noticing the very well-written fashion you processed that took me to jump with joy. I’m just happy for the information and even believe you really know what an amazing job you’re accomplishing training the others thru your web site. I know that you haven’t encountered any of us.

 8. hermes birkin

  I want to show thanks to this writer just for bailing me out of this situation. After researching throughout the internet and coming across recommendations which are not productive, I thought my entire life was well over. Living devoid of the approaches to the problems you have solved by means of your main guide is a critical case, as well as the ones which might have adversely damaged my entire career if I had not noticed your site. That talents and kindness in maneuvering a lot of stuff was very useful. I am not sure what I would’ve done if I had not encountered such a solution like this. I am able to at this point look forward to my future. Thanks for your time so much for the professional and amazing help. I won’t hesitate to endorse the blog to anybody who requires direction on this subject matter.

 9. off white x jordan 1

  I must convey my admiration for your kindness in support of people that need help on this one field. Your personal dedication to getting the solution throughout became astonishingly invaluable and has really allowed ladies just like me to get to their aims. Your personal interesting guideline means much a person like me and substantially more to my mates. Thanks a lot; from each one of us.

 10. paul george shoes

  I and my friends were reviewing the best helpful tips from the website while unexpectedly I had a horrible suspicion I never thanked the site owner for those secrets. The men came certainly stimulated to learn them and have in effect sincerely been taking pleasure in them. Thank you for turning out to be really accommodating and for deciding upon varieties of smart themes millions of individuals are really eager to learn about. My honest apologies for not saying thanks to you earlier.

 11. stone island

  I would like to convey my passion for your kindness for individuals that must have guidance on the question. Your personal commitment to passing the message around had been definitely important and has consistently encouraged associates just like me to get to their endeavors. Your new invaluable help implies much to me and a whole lot more to my colleagues. With thanks; from each one of us.

 12. nike kyrie 7

  I and my buddies have already been taking note of the excellent ideas located on your web blog and then got a horrible feeling I had not thanked the site owner for those tips. These young boys had been so thrilled to learn all of them and have in effect in fact been having fun with them. Thank you for genuinely simply kind and for figuring out these kinds of perfect subject matter millions of individuals are really desperate to know about. Our sincere apologies for not saying thanks to you earlier.

 13. moncler

  I must express thanks to the writer just for bailing me out of this particular situation. As a result of surfing throughout the online world and coming across ways that were not powerful, I was thinking my life was done. Existing devoid of the solutions to the difficulties you’ve sorted out through the website is a crucial case, and those which may have in a wrong way affected my entire career if I had not discovered your website. That knowledge and kindness in maneuvering all the things was priceless. I am not sure what I would’ve done if I had not discovered such a step like this. I can now look ahead to my future. Thank you so much for your specialized and amazing guide. I will not be reluctant to refer your web sites to any individual who should receive support on this subject matter.

 14. kyrie 6

  I wish to get across my love for your kindness giving support to men who really need guidance on in this concern. Your special commitment to getting the message all through appeared to be certainly important and has regularly made people like me to attain their ambitions. Your amazing informative guidelines entails a lot a person like me and much more to my mates. Thanks a ton; from everyone of us.

 15. supreme

  I’m commenting to let you know what a extraordinary discovery my wife’s princess enjoyed going through yuor web blog. She noticed too many details, not to mention what it’s like to possess a great giving character to get others without difficulty know precisely various tricky things. You actually exceeded our desires. Thanks for imparting these precious, safe, explanatory not to mention fun guidance on that topic to Sandra.

 16. stephen curry shoes

  I wish to get across my passion for your kind-heartedness giving support to those people who have the need for assistance with your content. Your real dedication to getting the solution all through ended up being astonishingly beneficial and has frequently helped women much like me to reach their pursuits. Your own helpful tutorial can mean a whole lot a person like me and extremely more to my office workers. Thanks a lot; from all of us.

 17. moncler

  My spouse and i ended up being quite thankful Chris managed to deal with his research while using the ideas he came across when using the weblog. It is now and again perplexing to simply choose to be handing out tips which usually other people have been trying to sell. We really fully understand we need the writer to appreciate for this. The explanations you made, the straightforward website menu, the friendships you will help instill – it’s got all extraordinary, and it’s really facilitating our son and the family reason why that theme is satisfying, and that is very mandatory. Thank you for the whole lot!

 18. curry 5

  Thank you a lot for giving everyone an extraordinarily spectacular possiblity to read in detail from this website. It is usually very great and full of a great time for me and my office friends to visit your blog at a minimum 3 times per week to find out the new guidance you will have. And lastly, I am just always impressed concerning the stunning creative ideas you serve. Some 1 facts in this article are truly the finest I have ever had.

 19. curry 7 sour patch

  My spouse and i ended up being really cheerful that Edward could finish up his basic research via the ideas he gained from your very own weblog. It is now and again perplexing to just find yourself giving away secrets which some other people could have been making money from. We really figure out we’ve got the website owner to give thanks to because of that. Those explanations you have made, the straightforward web site navigation, the friendships you make it easier to promote – it’s got everything amazing, and it is leading our son and us recognize that this theme is brilliant, which is quite vital. Many thanks for all the pieces!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *