Edmundsson: Følger stadig OB tæt

Joan Simun Edmundsson havde kontraktudløb hos OB tidligere på sommeren, og han skiftede som bekendt til Bielefeld i den tyske 2. Bundesliga.

Han har nu været i gang i den tyske klub i noget tid, og han erkender også, at det skifte har været noget af en omvæltning for ham.

– Jeg vil da sige at det har været en forholdsvis stor omvæltning for mig at komme til Bielefeld. I forhold til sproget har det været en udfordring. Og så har jeg også følt mig trættere end normalt pga. den øgede træningsmængde, siger Edmundsson til OBstruktion.

Hvordan har dine nye holdkammerater taget imod dig?

– De har taget godt imod mig. De er nogen gode gutter, og jeg synes også bare generelt at der er et godt sammenhold her i truppen. Et par stykker har også været så venlige at hjælpe mig med nogen praktiske ting.

Den færøske landsholdsspiller er startet godt ud med to mål i to kampe, og han mener da også, at hans første tid i klubben har været god, selvom han startede ud med en skade.

– Den første tid har været god. Selv om en skade holdt mig ude i de sidste træningskampene vi havde her, så var jeg meget glad for den tillid træneren gav mig med at vælge mig i startopstillingen til den første kamp i sæsonen. Og jeg føler at jeg har fået vist mig fint frem i de to første kampe, og to mål giver selvfølgelig et ekstra selvtillidsboost.

Hvor stor en klub er Bielefeld i forhold til OB?

– Jeg vil vurdere at Arminia er en lidt større klub på de fleste parametre. Men når det er sagt, er OB en stor klub i Danmark med stolte traditioner.

Hvordan er træningskulturen, i forhold til det du var vant til i OB?

– I forhold til træningskulturen synes jeg ikke, at der er så store forskelle på træningskulturen her i forhold til det, jeg oplevede i Odense. Der bliver gået til den her, ligesom jeg også oplevede i OB. Men tingene bliver gjort på en anden måde her. Blandt andet har jeg ikke oplevet at træne så meget i en opstart nogen steder jeg har været, som vi har gjort her. 

Hvor stor er 2. Bundesliga i forhold til Superligaen? Kan man sammenligne de to ligaer?

– Det er nok lidt for tidligt for mig at sammenligne de to ligaer allerede. Men ingen tvivl om at det er ekstra fedt at spille foran lidt flere tilskuere, end jeg var vant til i Superligaen. Selv om det var en fornøjelse at spille på Odense Stadion og mærke opbakningen fra publikum, selv når det gik skidt for holdet, som det gjorde lidt for ofte i min tid i klubben.

Er der noget, du savner fra OB?

– Det ærlige korte svar vil være nej. Jeg må indrømme at det sidste halve år i klubben var en stor mental udfordring for mig. Jeg kunne også mærke på mig selv, at det ikke altid var lige nemt at holde humøret oppe og at møde ind til træning velvidende om at man ikke ville starte om søndagen eller for den sags skyld være med i truppen. Derfor er det et eller andet sted en lettelse for mig at være et sted nu, hvor jeg føler mig værdsat og ønsket, og hvor jeg kan mærke at folk virkelig vil mig det bedste. Når det er sagt er der en masse flinke mennesker, der er ansat i klubben, som jeg håber at møde igen, og som jeg kun ønsker alt det bedste.

Følger du stadig med i, hvordan det går med OB?

– Ja, jeg følger stadig klubben tæt, og det kommer jeg nok også til at gøre i fremtiden. Men jeg har ikke set nogen af deres første fem kampe indtil videre. Men da er det godt, at man kan gå ind på fanforummet og få analyseret kampene ned til mindste detalje. Men jeg håber selvfølgelig at de får vendt skuden hurtigst muligt, og jeg ved at der er så meget kvalitet i den nuværende trup, at det skal de nok klare.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *