Michelsen: Vi skal starte fra nul

OB har fået en dårlig start på sæsonen i Superligaen, hvor det kun er blevet til et enkelt point i fem kampe, og det betyder, at fynboerne er på sidstepladsen.

I sidste weekend blev det til et nederlag på 3-2 ude mod Hobro, og søndag aften er det så de danske mestre fra FC Midtjylland, der venter på hjemmebane.

Det bliver ikke nogen nem opgave, og Jakob Michelsen fortæller også, at der især er én ting, vi har fokus på til opgøret mod midtjyderne.

– Når man møder FC Midtjylland, som er et fantastisk hold og danske mestre, med den størrelse de kommer med, så er man nødt til at have fokus på deres dødbolde, så det har haft et ekstra fokus i den uge her, for det er bare et fantastisk våben, de har der, både qua deres flere centimeter end os, men også fordi de bruger ekstremt meget tid på det. De har jo nærmest det, man i NFL-sprog kalder en playbook, siger Michelsen til OBstruktion.

Vi har tabt fire af vores fem kampe i sæsonen, men alligevel mener Michelsen, at vi har kvaliteterne til at vinde over FC Midtjylland.

– Vi har helt sikkert kvaliteterne til at slå dem på dagen. Vi må også bare erkende, at lige nu er der tre hold i dansk fodbold, FCK, Brøndby og FC Midtjylland, der er et godt stykke foran de andre over en sæson. På dagen kan vi både vinde og tabe mod alle hold, og vi har desværre gjort mest af det sidste her i den seneste periode. Superligaen er så jævnbyrdig en række, at på dagen er det de små marginaler, der tæller, men over en sæson er Midtjylland foran os lige nu.

FC Midtjylland spillede europæisk kamp i torsdags, og de skal spille igen på torsdag, men Michelsen regner ikke med, at det får nogen betydning for vores kamp mod dem.

– Desværre var det jo afgjort, da de skulle møde New Saints i torsdags, så de kunne jo spille med hvem, de havde lyst til, for det var jo en kamp, der var mere eller mindre afgjort, inden den startede, og de skal først spille på torsdag igen, så det tror jeg ikke, kommer til at få den store betydning. De har vundet fem kampe i streg, så det er jo ikke fordi, de virker synderligt mærkede af det europæiske program.

– Jeg tror hverken, det er en fordel eller en ulempe. Det er en fodboldkamp ligesom alle andre. Vi har en forbandet pligt til at starte fra nul hver uge, uanset om vi har vundet eller tabt, i forhold til at forberede os maksimalt på den næste opgave. Det er dét, det drejer sig om i morgen, vi skal komme ud og holde fast i mange af de gode ting fra Hobro-kampen, men et mål må selvfølgelig heller ikke blive vekslet til tre, der så vi meget skrøbelige ud lige i den periode, og det skal vi undgå mod Midtjylland, for så er de uden tvivl et bedre hold end Hobro.

Hvordan er stemningen på holdet?

– Stemningen er fin. Den var lidt trykket i starten af ugen, fordi Hobro-kampen gjorde ondt. Efter vi havde fået evalueret den og set video af både de gode og de mindre gode ting, så har vi aftalt med hinanden at vi er nødt til at nulstille. Det er upåagtet, om vi er inde i en god stime af resultater, så skal vi stadigvæk bevare begge ben på jorden, omvendt skal vi også, når vi er inde i en dårlig periode, som vi er nu her, så er det også vore pligt at nulstille og forberede os maksimalt. Hvis tingene begynder at sætte sig internt, så har vi først balladen. Vi ved godt, at hele verden nok skal fortælle os, hvor ringe vi er og minde os om det hele tiden, så det er rigtig vigtigt, at vi internt bevarer fatningen, og fokuserer på én kamp af gangen, det er den eneste vej frem.

– Det er vores forbandede pligt at komme ud med et aggressivt udtryk i morgen på Odense Stadion. Vi har indtil videre haft publikum med os i den her sæson, og vi håber, at vi kan betale dem tilbage i morgen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *