En smuk træningsdag i Ådalen

Tirsdag formiddag skulle sæsonens første træning foregå. Det er altid en speciel oplevelse, når den første træning frem mod en ny sæson finder sted, og vi havde da også ventet den med spænding.

Det er altid en stor oplevelse, når man drejer rundt om hjørnet ned mod Ådalen, og i dag var det bare helt perfekt. Solen skinnede, fuglene sang, og det hele spillede bare.

Træningen skulle starte kl. 10.30, og vi var i god tid, men alle spillerne var stort set ude, da vi kom, og træningen gik allerede i gang kl. 10.15.

Den unge målmand, Oliver Christensen, var ikke med, Casper Nielsen er fraværende med U21-landsholdet, og Thomas Mikkelsen (angriberen) trænede ikke med, selvom han var i Ådalen.
Michael Falkesgaard og Oliver Lund var heller ikke med, selvom de sådan set er på kontrakt med OB resten af måneden.

Der var også et par nye ansigter, da den rutinerede målmand, Thomas Mikkelsen, og den tidligere AaB- og Silkeborg-angriber, Nicklas Helenius, er hentet ind forud for denne sæson.
Der var også nyt blod i trænerstaben, da Janus Blond er hentet ind som ny assistent, og ham kommer vi tilbage til.

Der var faktisk rigtig mange mennesker i Ådalen for at se den første træning. Så mange at der blev joket om, at hvis træningen havde foregået på stadion, så havde det været stadionrekord for 2017. Som sædvanligt var Leif Rasmussen udsendt for Fyens Stiftstidende, men der var også folk fra DR og andre medier.

Jesper Hansen var ude og følge stort set hele træningen, mens også adm. direktør, Ole Bang Nielsen, viste sig ved sidelinjen.

I begyndelsen af træningen blev spillerne delt op i to hold. Janus Blond og John Bredahl stod for hver deres pasningsøvelse, og da der var gået ca. et kvarter, byttede de rundt, så begge hold fik prøvet begge øvelser.
Det virkede som om, at der var ganske god motivation, men der var dog et par stykker, der af og til manglede lidt præcision i deres afleveringer.

Efterfølgende blev der kridtet op til spil på 2 mål, og der blev startet ud med, at man kun havde to boldberøringer på egen banehalvdel, og det var der nogle få, der havde lidt problemer med at finde ud af i begyndelsen. Efter en pause, blev spillet givet frit, og generelt blev der gået ret godt til den. Det var dog ikke målchancer, der var mest af under kampen, og der blev ikke scoret ret meget. Den nye angriber, Nicklas Helenius, havde et par muligheder, men han virkede ikke så skarp i dag.

Herefter overtog Janus Blond træningen, og han lagde ud med nogle løbeøvelser, hvor man skulle kunne løbe fra baglinjen til midterlinjen, og tilbage igen, på 20 sekunder, Den øvelse blev kørt en del gange, og Mathias Greve var klart den spiller, der virkede til at være i bedst form. Kenneth Emil og Rasmus Jönsson virkede til gengæld ikke i ret god form. Ryan stod over i nogle af omgangene.

Da de var færdige med at løbe fortsatte Blond med at give den gas med en masse forskellige øvelser, og jeg må indrømme, at det var fremragende at se den måde, han kørte det på.

Flere af spillerne var fuldstændig smadrede til sidst, og i de sidste 20 minutter lignede Kent Nielsen mest af alt også en mand, der bare gerne ville ind, men Blond kørte bare på.

Træningen sluttede omkring 12.15, og det er meget længe siden, jeg har set en træning, der varede så lang tid.

Vi var meget imponerede over den træning, Janus Blond kørte, og han ligner virkelig en mand, der kan få spillerne i form, og han gjorde i hvert fald os til forsigtige optimister.

Kent Nielsen har snakket om, at det kun kræver små justeringer, før vi kan spille med om top 6, og Janus Blond ligner virkelig, at han er en af de justeringer.

Alt i alt var det en rigtig god træning, og det var, som sædvanligt, en rigtig god dag i Ådalen.

 

13 Replies to “En smuk træningsdag i Ådalen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *