Frøkjær: Har fået fjernet nogle af de usikre dumme fejl

Da der var spillet fem kampe i Superligaen, havde OB kun fået et enkelt point på kontoen, og folk skreg om, at der for alvor var krise i Ådalen.

Fem kampe senere har OB fået lagt lidt afstand til nedrykningsstregen, og i de fem kampe har de vundet fire af dem og hentet 12 point, så de i alt har 13 point, og ligger nummer otte.

Men hvad er der sket med OB? Hvorfor har der været så stor forskel på de første fem kampe og de følgende fem kampe? Det giver Mads Frøkjær sit bud på.

– I første omgang har vi lukket færre mål ind, og det gør det lidt nemmere at vinde fodboldkampe. Jeg synes hele tiden, der har været tro på konceptet, og folk har trænet fint. Vi har fået en masse nye ind, der også har givet lidt øget konkurrence, hvilket måske også har gjort, at vi alle sammen er kommet lidt mere op på tæerne for at kæmpe for vores pladser.

– Jeg tror, den største ting er, at vi har fået fjernet nogle af de der usikre dumme fejl, vi lavede i starten af sæsonen. Så har vi også været lidt mere effektive.

I den seneste kamp i søndags spillede OB på udebane mod Lyngby, og her tog man tre point hjem til Fyn efter en fortjent sejr på 2-0, selvom det ikke ligefrem var sæsonens bedste kamp.

– Det siger jo, at vi er blevet mere kyniske, som man skal være, hvis man har forhåbninger og drømme om at ligge højere oppe i tabellen, end tilfældet har været i mange år.

– Det var ikke vores bedste kamp, men jeg synes egentlig, at vi får lukket Lyngby ned i forhold til det, de er gode til. Så er vi effektive på de chancer, vi har. Det var fortjent nok, men det var ikke den mest sprudlende kamp på klatten.

– Det betyder meget, at vi kan få de her sejre, og det rareste ved det hele var, at jeg synes, man har set før, at vi fører 2-0, og i de sidste ti minutter lukker vi et eller andet mål ind, men vi formåede at holde dem nede på et meget lavt antal chancer. Det gjorde det lidt rarere at komme hjem med et clean sheet.

Frøkjær scorede selv et flot mål mod Lyngby, da han var første mand på måltavlen, og det betyder da også noget for ham, men han vil også gerne lægge endnu mere på.

– Det er selvfølgelig rart. Jeg har et okay målsnit her i den nye sæson, og så håber jeg, at jeg kan bygge på. Især nu hvor det også fører til point ligesom oppe i Silkeborg. Man vil jo gerne være afgørende, især som offensivspiller. Så håber jeg, at jeg også snart kan få nogle assists.

Superligaen lægger stille i den kommende weekend, da der er landskampspause, og her kan man godt tænke, at den kommer på et skidt tidspunkt for OB, da man er inde i en god periode, og det er ærgerligt at få et stop nu. Det er Frøkjær dog ikke enig i.

– Det synes jeg egentlig ikke. Nu kan jeg ikke helt huske sidste år, men der slutter vi af med at vinde 6-0 over Vejle den ene gang. Der synes jeg ikke, optakten til den kamp havde været lige så kontinuerligt, som det har været i Superligaen de sidste 3-4 uger.

– Jeg synes, momentum har været der i en del uger nu, så det er ikke noget, man skal være bekymret for. På den anden side spiller vi allerede om fredagen, så vi har lige to dage mindre end de fleste andre. Det er ikke en undskyldning for noget.

– Jeg tror, det er fint, nu hvor det går godt, at vi lige kan nyde den midlertidige succes og så stræbe efter mere. Der er også folk, der er afsted med landsholdet, og de kommer garanteret hjem med en masse selvtillid, så jeg tror, det er godt for alt og alle.

One Reply to “Frøkjær: Har fået fjernet nogle af de usikre dumme fejl”

Comments are closed.