Grytebust: Ikke udelukket at forlænge med OB

OB har fået en skidt start på den nye sæson i Superligaen, og da de mandag aften vandt hjemme over Horsens, var det kun den anden sejr indtil videre.

Efter de første ti runder har fynboerne kun hentet ni point, og det placerer OB som nummer 12 i tabellen, hvor kun Vendsyssel og Hobro er dårligere.

Der er spillet kampe nok til at begynde at gøre en form for status, og den norske målmand, Sten Grytebust, mener ikke, det har været godt nok.

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg havde håbet på, vi var højere oppe i tabellen, og havde fået nogle flere point. Måske også scoret nogle flere mål og lukket færre ind. Ting bliver ikke altid, som man håber, og forventer, og når vi nu er havnet i den situation, vi er i, så er der kun én vej, og det er hårdt arbejde, og det er det, vi vil gøre for at få flest mulige point og komme så højt op i tabellen som muligt.

Han synes selv, at han har stået stabilt i målet i sæsonens første kampe, men han mener dog også altid, at der er plads til forbedringer.

– Jeg mener altid, der er plads til forbedringer. Man kan sige, at selvom jeg havde spillet mit livs sæson, vil jeg stadigvæk sige, der er plads til forbedringer, for der er altid nogle ting, man føler, man kan gøre bedre, men i det hele har det været okay, synes jeg. Jeg synes egentlig, at jeg har spillet stabilt, men som sagt vil jeg gerne forbedre nogle ting, og det vil jeg altid gerne.

Der er blevet lavet om på systemet, siden sæsonen startede. Vi begyndte sæsonen i en 4-4-2, og nu er vi ovre i en 3-5-2, og Grytebust har det fint med at stå bag et 3-mands forsvar.

– Der er fordele ved både 3-mands og 4-mands forsvar. Ved indlæg har man altid mindst to midtstoppere foran mål, og hvis man spiller med 4-mands forsvar kan der måske forsvinde en, og så er der kun én midtstopper. Jeg har det fint med det.

Kenneth Emil Petersen spillede foran Grytebust i de første kampe, mens han nu har fået Jeppe Tverskov ned foran sig. Det er svært for den norske målmand at sammenligne de to.

– De har sine styrker begge to. KEP er virkelig god med bolden, og det er Jeppe også. Jeg har ikke spillet så meget med KEP og Jeppe i et 3-mands forsvar, så det er svært at sige. Når de ikke har spillet så meget sammen, er det svært at sammenligne. Jeg har spillet godt sammen med både KEP og Jeppe, de er nemme at spille sammen med begge to, og samtidig er de nye, Ludwig og Ramon, også nemme at spille sammen med, så ingen problemer der.

I den seneste kamp mod Horsens vandt OB 4-0, og Grytebust er meget glad for den sejr, selvom han erkender, at spillet måske ikke var det bedste.

– Vi havde de berømte marginaler på vores side. Vi scorede fire mål på måske kun fire chancer, og det er dejligt at være lidt effektive. Man kan måske kalde det en beskidt sejr, men pointene er lige så vigtige, som hvis vi havde vundet 1-0 og spillet sindssygt godt. Tre point er tre point.

Sejren betød, at vi rykkede en plads i tabellen. Ser du os rykke yderligere opad inden vinterpausen?

– Det er det, det gælder om for os nu, ligesom vi skal gøre det godt i Pokalturneringen. Jeg har spillet flere finaler i Norge, og jeg vil gerne vinde pokalen her. Som sagt er det målet at komme så højt op i tabellen her før vinterpausen, og det er klart, at vi skal sætte nogle sejre sammen og ikke tabe så mange efter hinanden. Vi skal få en kultur, der siger, at vi ikke taber mange kampe efter hinanden, og så skal vi have en stime af nogle sejre. Det er fint med et point en gang imellem, men det er tre point, der rykker noget i tabellen.

I den kommende weekend skal OB en tur til Aalborg for at møde AaB, og den norske målmand mener, at vi har gode muligheder for at komme derfra med tre point.

– Dem ser jeg som virkelig gode. Jeg ser ikke nogen grund til, at vi ikke skulle kunne tage derop og få tre point. Vi skal have respekt for AaB, som har fået en virkelig god start på sæsonen, og de har nogle virkelig gode spillere. Det bliver en meget anderledes modstander end Horsens, så det er klart, at vi skal gøre nogle ting bedre, end vi gjorde mod Horsens. Vi skal være bedre på bolden, for AaB er bedre spillende end Horsens, men selvfølgelig har jeg troen på, at vi kan tage tre point, og jeg kan heller ikke huske, at jeg har tabt en kamp deroppe. Vi går efter tre point.

Det er vel også vigtigt, at vi får vist, at vores sæson nu for alvor er kommet i gang efter sejren over Horsens?

– Ja absolut. Vi skal ikke mindst vise os selv, at vi er i gang. Vi skal vise, at vi har fået noget blod på tanden, og er klar til at hente flere point. Vi skal ikke hvile på den seneste sejr, men vi skal bruge den til noget positivt.

Der var en masse spekulationer om Grytebusts fremtid i sommerens transfervindue, men han endte med at blive i OB, og de ambitioner han går med nu, er på den meget korte bane.

– På kort sigt er det, at jeg skal til træning i morgen, og så skal jeg forberede mig godt til kampen på søndag. Vi skal have nogle gode træninger fredag og lørdag, og så er ambitionen at vinde på søndag.

Er det udelukket, at du forlænger med OB?

– Nej det er det ikke. Det har jeg ikke sagt på noget tidspunkt. Jeg har sagt, at vi venter med de samtaler, så vi ikke snakker om det her og nu. Jeg har overhovedet ikke sagt til nogen, at det er udelukket, jeg bliver i OB. Jeg synes, det er bedre, vi fokuseret på her og nu. Vi har ikke fået så god en start på sæsonen, så jeg synes, det er bedre, vi får lidt styr på sæsonen, før vi begynder at snakke om det, så mit eneste fokus lige nu er, at vi får en masse point og en masse sejre, og så kan man ikke udelukke noget her i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *