– Henrik Hansen er ikke bare kegleflytter

Tirsdag morgen kunne man læse på fyens.dk, at Henrik Hansen er på vej til OB som assistenttræner fra den kommende sæson, hvor John Bredal stopper.

Hansen er ikke helt ukendt i klubben, da han som aktiv spiller var her i et par sæsoner, inden han blev sendt tilbage til SønderjyskE, fordi han ikke rigtig kunne spille sig på holdet.

Han stoppede sin aktive karriere tilbage i 2015, hvorefter han blev tilknyttet SønderjyskE i et trænerjob. Han har dog kun fungeret som assistenttræner siden januar sidste år.

Det er altså en mand, der har mindre end halvandet års erfaring som assistenttræner, der er tale om, så hvad kan vi forvente af ham?

Vi har spurgt Jacob Ravn, der er sportsredaktør på JydskeVestkysten, og som har meget godt styr på, hvad der rør sig i SønderjyskE.

– Henrik Hansen er en stor stjerne i SønderjyskE. Det var han på banen – af to omgange – og det er han som træner. SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen har flere gange kaldt ham Mr. SønderjyskE, og det var helt oplagt, at det var ham, der fik en legende-trøje, da Hummel lavede det stunt i efteråret. 

– Hvis Henrik Hansen skal til OB, har I ham kun til låns. Allerede da han blev assistenttræner under Claus Nørgaard i SønderjyskE i januar 2017, proklamerede jeg på Twitter, at Hansen ville blive cheftræner i klubben en dag – det tror jeg stadig. Han var en klog spiller på banen, og de taktiske evner har han overført til sin trænergerning. Hvis Henrik Hansen har påbegyndt sin P-træneruddannelse, når Claus Nørgaard engang er færdig i SønderjyskE, vil Hansen være et varmt navn som en afløser.

– I SønderjyskE har han en stor rolle som assistenttræner, hvor han er meget andet end en kegleflytter. Claus Nørgaard bruger sit team meget og uddelegerer mange opgaver, så Henrik Hansen har et stort ansvar og er flere gange “in charge” som chefen på banen. Mens assistentkollega Niels Lodberg tager sig af de defensive dødbolde, er det Henrik Hansen, der står for de offensive, og her har Hansen stor kreativitet og god variation. Det er flere gange set, at SønderjyskE-spillerne er styrtet ud til Henrik Hansen for at juble over et mål på dødbold, som Henrik Hansen har været arkitekten bag. 

– Hvis han skifter til OB, vil han blive savnet i SønderjyskE. Både for sit væsen, for sin status og for sine taktiske kvaliteter. Når det er sagt, vil det være et logisk skifte til OB, når han bor i Odense og klubmæssigt kan tage et skridt op. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *