Henrik Hansen: Modstanderne skal frygte os

OB’s nye assistenttræner, Henrik Hansen, håber på, at OB igen kan blive et hold, som modstanderne frygter at komme på besøg hos.

Tilbage i februar kom det frem, at OB ikke ønskede at forlænge kontrakten med John Bredal, der derfor nåede tre år som assistenttræner i den fynske klub.

Den nye assistenttræner blev offentliggjort i april, og valget faldt på Henrik Hansen, der på det tidspunkt var assistenttræner hos ligarivalerne fra SønderjyskE.

Hansen var forbi OB, da han selv var aktiv, og han fortæller, at han ikke havde brug for så meget betænkningstid, da han fik muligheden for at vende tilbage til OB.

– Alt er jo relativt, men det krævede først og fremmest, at SønderjyskE var med på idéen. Det var det første, Jesper tog fat i, at finde ud af om det overhovedet var en mulighed. Da det så var en realitet, at de godt kunne finde ud af det, så havde jeg et møde med Kent og Jesper, og senere et møde med Jesper, og så var jeg ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige.

– Jeg kommer et nyt sted hen. Et nyt gammelt sted kan man sige. Det er den by, jeg bor i, og det er en by, som jeg ved, kan summe af fodbold på den gode måde, og så er det en klub, der har et potentiale, som jeg ikke synes, er blevet forløst de senere år. Det var lige nøjagtigt det, jeg ønskede at komme ud i. Så hvis man skal koge det ned, så var betænkningstiden ikke særlig lang, da det først var muligt. Så var jeg ikke i tvivl, siger Hansen til OBstruktion.

Da der blev meldt ud, at John Bredal ikke skulle fortsætte som assistenttræner, blev der sagt, at den nye assistent skulle komme med nye øjne, og Hansen vil da også være med til at sætte et nyt præg på holdet.

– Jeg har jo været væk fra klubben i otte år, og jeg kommer fra en anden type klub (SønderjyskE), hvor vi har en meget tydelig kultur. Jeg kender spillerne udefra set, og skal nu ind og lære dem at kende. Jeg kommer måske til at se på dem på en anden måde, end de har været vant til med det tidligere trænerteam. Det kan også sagtens være, at Jakob og jeg har nogle ønsker om at ændre noget i forhold til spillestilen, så der kommer forhåbentligt nye øjne på det hele, men man skal heller ikke være blind for, at der har været nogle gode ting på holdet og i klubben, som vi kan arbejde videre ud fra, men vi kommer også til at sætte vores præg.

Da han satte sin underskrift på kontrakten, var planen, at han skulle være assistent for Kent Nielsen. Nu er det lige pludselig Jakob Michelsen, der er hans chef, men det kommer ikke til at betyde det store for hans rolle.

– Jeg tror min rolle bliver meget den samme. Da jeg indgik aftalen, var det i forhold til at arbejde sammen med Kent, og det havde jeg også set frem til. Nu valgte klubben så noget andet, og der kan man så sige, at de så valgte at sætte Jakob ind som cheftræner, det passer mig naturligvis godt, da jeg jo kender Jakob fra tidligere og ved vi kan arbejde sammen. Jeg tror, klubben synes, det er et godt match, og jeg ser meget frem til vores samarbejde.

Henrik Hansen og Jakob Michelsen har tidligere arbejdet sammen i SønderjyskE, så Hansen er godt klar over, hvad det er for en træner, han skal arbejde sammen med.

– Jakob er en meget åben og favnende træner, som gør utrolig meget ud af at skabe en enhed, hvor alle vil gøre alt for hinanden. Samtidig er han meget lige på og hård, han fortæller spillerne, hvad han kræver af dem, og han tager fat i de situationer, han ikke er tilfreds med, og samtidig kan han bestemt også rose. Så det er sådan en bred palet af en meget motiverende træner, vi kommer til at se.

Er han lidt en gammeldags træner?

– På nogle fronter ja og på nogle fronter nej. Det er sådan lidt et definitions spørgsmål, for hvad er gammeldags, og hvad er moderne? Og er det måske i virkeligheden ikke bedst at være et sted midt imellem?

Henrik Hansen har endnu ikke den store erfaring som træner, helt nøjagtig har han været træner i tre år. Han ved dog godt, hvad det drejer sig om.

– Jeg har ikke tænkt mig at lave om på mig selv, fordi jeg er kommet til OB. Jeg har tænkt mig at være nøjagtig den samme person, som jeg har været både som spiller og som træner. Det handler om at være ydmyg omkring tingene, det handler om at have det godt udenfor banen, men det handler også om, at når vi er på banen, så kan man godt klaske igennem. Man træner hårdt, og man træner fokuseret. Nogle gange kan det måske endda være, man kommer til at træde over stregen, men der er det vigtigt for mig, at alle forstår, at vi er en enhed. I momentet kan man godt blive hidsig, men når vi kommer ind i omklædningsrummet, så klapper vi hinanden i hånden, og siger, ‘Det var fandme en god træning’. Det er det, vi skal, og det er det, vi gerne vil.

Ser du det som et skridt op?

– Ja, det gør jeg. Igen kan man sige, at SønderjyskE er sluttet over OB de sidste mange sæsoner, men OB er en klub, der har et potentiale, der er større. Det er en større by, og jeg ved, at hvis vi kommer til at levere de resultater, som vi vil gøre alt for, så kommer stadion til at være et modbydeligt sted at spille for modstanderne. Jeg ved, der vil køre stribede trøjer rundt på cykler i byen, som jeg husker det fra sidst jeg var i klubben. Det er den følelse, vi skal skabe, at byen og hele Fyn kommer til at mærke det.

Som aktiv spillede Hansen sammen med holdets anfører, Kenneth Emil Petersen, i Horsens, og selvom de to har udviklet et venskab udenfor banen, så slår han fast, at det ikke kan blive et problem at sætte sig igennem overfor ham.

– Nej, det kan det ikke. Man skal være istand til at skille tingene ad. Det er rigtigt, jeg har spillet sammen med Kenneth Emil i Horsens, og vi har holdt kontakten lige siden. Men der er en ting, der hedder arbejde, og en ting der hedder privat, og det kommer ikke til at være et problem overhovedet.

Mens John Bredal var i klubben, blev der sat mere fokus på Reserveholdet, og der blev lavet nogle rigtig fine resultater i sidste sæson. De resultater vil Hansen gerne føre videre, og han har en klar mening om, hvad Reserveholdet skal bruges til.

– Jeg vil meget gerne føre de gode resultater videre, forhåbentlig på samme niveau. Vi havde også gode resultater med SønderjyskE’s reservehold, og jeg vil sige, det vigtigste i forhold til reserveholdet er, at det er et sted, man har det rette fokus, og det er et sted, hvor spillerne mærker, det er vigtigt, at man yder sit bedste, og man får noget ud af at være der, og det gør man kun, hvis alle er indstillet på at yde det, der skal til, og det kommer vi til at gøre på reserveholdet.

– Det er ikke sikkert, vi vinder hver gang, men Reserveligaen er et sted, hvor vi skal dyrke vores vindermentalitet, men vi skal også dyrke udviklingen af vores spillere, for det er den også til for. Den er der for, at de spillere der måske ikke lige står først til spilletid om søndagen, de kan holde sig skarpe, så de måske kan spille næste søndag, men også for at de yngre spillere kan blive matchet på et niveau, der måske er lidt højere end U19-ligaen, og de kan komme til at møde nogle af de spillere, de på sigt skal møde i Superligaen.

– Det er det, vi kommer til at dyrke, og vi kommer til at være seriøse omkring det.

Hvad er det vigtigste for dig med reserveholdet, at vinde eller holde spillerne skarpe til Superligaen?

– I bund og grund hænger de to ting sammen. Det vigtigste er at vinde i Superligaen om søndagen, og de spillere der kommer op der, de skal udvikles, og det bliver de selvfølgelig på vores reservehold. Leverer vi godt på reserveholdet, så skaber vi også et konkurrencemiljø, som skærper alle spillere og gør det svært for træneren at vælge.

– Hver eneste gang jeg går på banen, så vil jeg vinde. Det vil jeg også, når jeg spiller gris eller overligger herude, eller når jeg spiller Partners derhjemme, eller rafler nede på den lokale.

Henrik Hansens aftale med OB gælder indtil videre for de kommende tre sæsoner, og han er ikke i tvivl om, hvad hans ambition er for hans tid i OB.

– Mine ambitioner er først og fremmest, at vi skal have gjort OB til det OB, vi allesammen gerne vil have, på den måde at vi vil skabe begejstring, og vi vil vinde. Vi vil rigtig gerne skabe et hold, som for det første spiller god fodbold, men også som er meget målsøgende. Vi vil gerne have et hold, der er aggressivt, og som modstanderne ikke kan lide at spille mod, at de slår sig. Vi vil have, at alle dem der står ude på tribunen, de kan se, at de spillere der løber derinde, de vil kaste sig ind med hovedet først, hvis det er det, der skal til for at score. Løbe de ekstra meter eller tage det gule kort er nødvendigt. Det er det, vi skal arbejde på at skabe.

– For mig er det lige nøjagtig det, fodbold handler om. Jeg var måske ikke selv typen, der hoppede med hovedet først, men jeg havde en masse andre måder, hvor jeg gjorde, hvad jeg kunne for, at vi sammen skulle stå stærkest og vinde, og det er det, vi skal have frem, for der er ingen spillere, der er ens, men kan vi få det bedste frem i alle, vil vi skabe en enhed, som modstanderne ikke synes, er sjove at møde.

 

21 Replies to “Henrik Hansen: Modstanderne skal frygte os”

 1. Qgqjyh

  To ringlets decontamination between my life up in the better on the urinary side blocking my lung, and in the in days of yore I was habituated to in red them close transfusion replacement them go unrecognized and cardiac the exception of as chest. viagra online usa Syvulj qlztlw

 2. 0mniartist

  I do accept as true with all the ideas you have offered for your post.
  They’re very convincing and will certainly work.

  Nonetheless, the posts are too quick for novices. Could you please extend them a bit from
  next time? Thanks for the post. 0mniartist asmr

 3. bitly.com

  It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this fantastic blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.

  I look forward to fresh updates and will share this site with my
  Facebook group. Talk soon! 0mniartist asmr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *