Kløve: Vi skal stadig kigge opad

OB sluttede efteråret i Superligaen med et enkelt point i fem kampe, og det er ikke blevet meget bedre her i starten af foråret.

Den første kamp i 2020 hjemme mod Brøndby blev tabt med 2-0, og senest blev det til et enkelt point ude mod Randers, da kampen sluttede 0-0.

Troels Kløve fortæller, at skuffelsen over resultatet mod Randers er ved at være ude af kroppen, og der er fokus på de ting, der var at tage med fra kampen.

– Ja, det synes jeg, den er. Det var ærgerligt ikke at få de tre point, når vi har så hårdt brug for dem i forhold til top seks. Vi må også bare tage de gode ting med fra Randers-kampen, som var, at vi defensivt så fine ud, og vi kommer også frem til en god håndfuld chancer. Vi tager det positive med, og så ser vi fremad nu.

Hvordan er humøret i truppen efter de to første kampe?

– Dagen efter kampene er stemningen selvfølgelig lidt trykket, fordi vi har forventninger til os selv, men derudover har vi et rigtig godt sammenhold og en rigtig god stemning, selvom vi er rendt ind i et par nederlag. Jeg synes, stemningen er god.

Ambitionen i OB er at komme med i top seks, og med fire kampe tilbage af grundspillet virker det nærmest umuligt at nå det. Kløve er dog ikke klar til at kaste håndklædet i ringen endnu.

– Nej, ikke så længe det matematisk er muligt for os at komme med. Men vi kan ikke selv afgøre, at vi kommer med. Vi vil gøre vores bedste, og det er at få så mange point som overhovedet muligt, og der skal højst sandsynligt rent bord til for, at det kan lade sig gøre. Som sagt bliver det en kamp ad gangen fra nu af, og hvis top seks glipper, så har vi nogle andre forpligtelser i forhold til at komme væk fra bunden og nærme os en Europa League-plads. Men den tid den sorg, nu ser vi fremad, og drømmen om top seks lever, men den er spinkel.

Det begyndes også at spidse til med de hold, der ligger under OB i tabellen. Hvis grundspillet sluttede nu, ville OB lande i et meget grimt nedrykningsspil med kun tre point ned til stregen. Kløve mener dog stadig, der skal kigges opad og ikke nedad.

– Jeg synes stadig, vi skal kigge opad. Der er nogle hold omkring os, vi stadig kan nå over her i grundspillet, og det skal vi gøre. Der er en verden til forskel, om vi ender som nummer otte eller nummer ni.

– Selvfølgelig skal vi kigge på de hold over os, men der er også nogen under os, som vi skal være opmærksomme på.

Den næste opgave for OB bliver hjemme mod Silkeborg på søndag, og der er kun én ting, der tæller. Den kamp SKAL vindes.

– Ja selvfølgelig. Vi skal gå på banen for at vinde alle kampe. En hjemmekamp mod ligaens absolutte bundprop, der skal vi selvfølgelig ud og hente tre point, ellers er det en skuffelse. Vi går ydmygt til opgaven, for vi har ikke vundet i syv kampe, så det er sgu vigtigt at komme tilbage på sporet, og det bliver på søndag.

Hvordan tror du, kampbilledet bliver?

– Jeg forventer et kampbillede, hvor vi er i teten, men Silkeborg vil forsøge at give os kamp i omstillingerne. De er også gode i spillet langs græsset. Når de først får dat i kuglen, er de gode til at finde hinanden i nogle hurtige kombinationer, så vi skal være aggressive og sidde tæt på dem.

– OB er en større klub end Silkeborg, og vi synes selv, vi har en rigtig god trup og et godt hold. Nu handler det bare om at gå ud og vise det, og det skal vi gøre på søndag.

17 Replies to “Kløve: Vi skal stadig kigge opad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *