Ludwig: Vi vil have metal om halsen

Alexander Ludwig blev skadet hen mod slutningen af efterårssæsonen, og det er blevet til mere end tre måneder på sidelinjen for den centrale forsvarsspiller.

I mandags kunne han så endelig gøre comeback, da han blev skiftet ind i udekampen mod AGF, og han er rigtig glad for at være med igen.

– Det var rigtig dejligt. Det var noget af en kamp udenfor banen, som så ender med, at jeg kommer på banen igen, det er jo en sejr for en selv. Når man så er med i slutminutterne i en kamp, der er så vigtig, og lige får lov til at smage på det, så gør det bare følelsen endnu bedre, og jeg var rigtig glad efter kampen.

Hvor frustrerende har det været at sidde ude?

– Selvfølgelig har det været frustrerende, men jeg har prøvet at vende det konstruktivt og prøvet at få alt det ud af det, som jeg nu kunne. Da skaden var sket, var der ikke så meget, jeg kunne gøre. Der var en prognose, og der var et forløb, og det var jeg nødt til at holde mig til og tænke lidt mere positive tanker, selvom det kunne være svært. Jeg kunne gå stærkt efter at holde mig til den udsigt, der blev lagt, og så kunne jeg bare nyde, at de andre på banen gjorde det så godt. Vi havde lige to kampe op til jul, men det har været fedt at se udefra, og jeg har stadig følt mig som en del af det. Selvfølgelig er det frustrerende, når man ikke selv spiller, men når man har fremgang hele tiden, så hjælper det på det.

Ludwig oplevede størstedelen af kampen fra bænken, og når man ser et opgør udefra, er der en masse følelser, der kommer op i en.

– Der er mange følelser på spil, når man sidder ude på bænken, og ikke kan være med inde på banen, sådan tror jeg, alle har det, når man sidder ude på sidelinjen. Den følelse man har i kroppen, kan hurtigt skifte fra at være glad til at være lidt mere urolig.

– Jeg synes, vi dominerede kampen, selvom den var lige. Jeg synes, vi havde de største muligheder, men vi skal ikke glemme, at AGF har en enkelt stor chance eller to ved 1-0, og man skal ikke glemme, at hvis de får puttet én af dem ind, så bliver det en helt anden kamp, også står man, og ser tilbage på kampen på en helt anden måde.

– Ud fra spil og chancer synes jeg, vi leverede en god indsats, og vandt fortjent. Det var fedt, bare lige at skulle redde det sidste ud.

Hvad var det så for en kamp at blive skiftet ind i?

– Jeg havde rigtig meget adrenalin i kroppen, lige da jeg skulle ind. Det eneste fokus jeg havde, var bare, at jeg skulle ind og løse min opgave. Selvfølgelig vurderer man, hvordan ens knæ reagerer, men i kampen mærkede jeg slet ikke noget til mine ben. Den her kamp skulle bare lukkes, og vi skulle bare vinde 2-1, så der var ikke så meget andet i hovedet.

– Jeg var ikke engang super nervøs, da jeg kom ind. Jeg var lidt mere spændt ude på bænken, men da jeg så kom ind, var opgaven bare, at vi skulle få tre point, som vi kunne tage med videre og sikre os den her tredjeplads.

Da dommeren fløjtede kampen af, var det ikke kun de tre point, der var hjemme. Det var også pladsen i mesterskabsspillet, der blev sikret, og det skabte stor glæde.

– Det var en god mandag. Det var den målsætning, som vi har gået efter. Det var en forløsning. Det havde været nervepirrende at skulle gå ud til den sidste kamp mod Randers, og skulle bruge et resultat, i forhold til at kampene bliver spillet samtidig. Der er mange ting, der pludselig kan ændre udfaldet i kampene. Så det var utrolig dejligt én runde før, at have afgjort det.

– Når man så kommer tilbage fra en skade, og du har været glad for, at holdet har vundet de andre kampe, så giver det bare lige de der ekstra procenter, når du selv er en del af det igen. Så ned og juble med fansene efter kampen, det var skønt. Det var rigtig dejligt, men nu ser vi fremad. Nu er det knaldhårdt arbejde, og kampen mod Randers skal vi bruge til at få ekstra point på kontoen. Alle point er vigtige nu.

Samtidig cementerede vi også tredjepladsen, og med kun en enkelt kamp tilbage af grundspillet, har vi så mange point, at vi er sikre på gå over i mesterskabsspillet på tredjepladsen. Den placering betyder en masse.

– Det var meget godt. Vi i truppen er meget glade for det, det er trænere og ledere også. Jeg tænker også, at alle fansene er rigtig glade for den. Den gør et eller andet, og den giver en tro og et sammenhold på et eller anden måde.

– Der er en grund til, vi er kommet herhen til. Det er ved at gøre de ting, vi gør, og så skal vi ikke lave om på dem. Vi skal gøre det, som vi hele tiden har gjort, for så skal vi nok få flere sejre, og så holder vi forhåbentlig den tredjeplads.

Hvordan var humøret på vej hjem i bussen?

– Det var godt. Der var plads til et par øl, så det var dejligt. Efter man har været helt oppe, så kommer man også helt ned igen i sådan en bustur. Folk var selvfølgelig glade, men der blev også pustet ud, fordi presset blev lettet fra skuldrene. Folk var rigtig glade.

Ludwig skiftede til OB fra Horsens forud for denne sæson, og det var også for at spille med, hvor det er sjovt, at han valgte at komme til klubben.

– Ja, det var det. Nu prøvede jeg også det her top seks i sidste sæson, og det er bare nogle utrolig fede kampe. Det var selvfølgelig også min ambition for skiftet til OB, at vi skulle op og være med i top seks, og forhåbentlig også med, hvor det var sjovere. Jeg synes, vi har en spændende trup, og nu har vi givet os selv et godt udgangspunkt, men igen skal vi ikke glemme, hvad det er, der har gjort, at vi er kommet dertil.

– Det har helt sikkert været en af grundene til, at jeg skiftede, at jeg havde en forhåbning og en tro på, at det kunne lykkedes, og nu står vi her, og vi er klar til at tage et nyt spadestik.

– Det har været to lidt forskellige udgangspunkter. I sidste sæson sikrede vi det mod alle odds med Horsens, og det var en kæmpe ting for os. Der var tryk på de kampe, og alle kampe er vigtige på en eller anden måde. Enten for dig eller for tabellen eller begge dele.

– Nu kommer vi selv til at kunne bruge alle point i kampen om den her tredjeplads sammen med de tre øvrige hold. FCK og FC Midtjylland er jo stukket af fra os allesammen, så det bliver de resterende fire, afhængig af hvem der kommer med, som får noget at spille for hver weekend, og jeg tror, det bliver godt for strukturen, at der er flere hold, der spiller med om det. Det gør det spændende og intenst, så det ser vi frem til.

Hvad skal være vores målsætning i mesterskabsspillet?

– Nu ligger vi jo på den her tredjeplads, så jeg ved ikke, om vi kan kalde det en decideret målsætning, men det skal være det, vi går efter. På den måde handler det bare om at få så mange point som muligt. Levere så mange gode kampe, som vi overhovedet kan, men stadig tage dem en for en.

– På søndag starter vores mesterskabsspil, kan man sige, for det er jo point, vi tager med videre. Som sådan har vi ikke snakket om en målsætning i truppen, men nu kan man lugte det, og vi skal spille med ild i øjnene, og den her tredjeplads skal vi tro på, men vi skal ikke ændre noget pga. det, vi skal stadig spille på samme måde.

– Selvfølgelig skal vi gå efter bronzemedaljerne. Hvis jeg sagde, vi skulle gå efter at blive nummer seks, skulle jeg have en kugle i hovedet. Det giver sig selv, at vi er i en position, og i mit hoved må man gerne skyde lidt højt og blive skuffet. Det er vores udgangspunkt i kampene, der er det vigtigste, og selvfølgelig vil vi allesammen gerne have metal rundt om halsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *