Michelsen: Var kommet på den lukkede, hvis jeg snakkede om 3. pladsen

OB er inde i en rigtig god stime, hvor de, hvis man tæller pokalkvartfinalen mod Esbjerg med, har vundet fem kampe på stribe.

Tidligere på ugen var holdet på besøg hos AGF i Århus, og sejren på 2-1 betød, at OB slutter i top seks i Superligaen for første gang i otte år.

Samtidig er fynboerne også sikker på at slutte grundspillet på tredjepladsen, da de lige nu har fire point ned til fjerdepladsen forud for grundspillets sidste runde, og træner, Jakob Michelsen, er da også godt tilfreds.

– Ja, det er vi meget tilfredse med. Vi er glade og stolte over det. Især taget i betragtning af den start vi fik, at vi så har afgjort det, inden vi skal ud og spille den sidste runde, det skal spillerne og den dygtige stab, jeg har omkring mig, have kæmpe ros for.

Til kampen mod AGF i mandags kom OB blæsende ud i de første minutter, og det var også en del af den taktiske plan.

– Ja, det var vigtigt for os ikke at tage til Århus for at spille på et uafgjort resultat. Når AGF spiller hjemme, kommer de altid ud med stor energi, og det var vigtigt ikke at lade os kyse af det, og i stedet gå op og sætte os på kampen fra starten af og prøve at tage initiativet, og det synes jeg et eller andet sted, vi lykkedes fint med.

AGF kom foran 1-0, og nu har OB efterhånden vist flere gange i denne sæson, at de kan vinde efter at have været bagud, og det er også en stor styrke.

– Vi startede rigtig godt, og så var der en periode, hvor vi gør AGF gode ved at sætte bolden på spil på nogle forkerte tidspunkter, så de får nogle omstillinger. Ellers synes jeg, vi er i kontrol, og vi skal jo foran både lige før pausen og lige efter pausen. Så scorer de et mål, hvor vi ellers har vist rigtig meget video af det løb fra deres kanter, så det var lidt irriterende, men vi viste stærk moral igen, og skifter om til 4-4-2, som bliver lidt mere offensivt, og så får vi det vendt. Så det var dejligt.

Hvilke overvejelser lå der til grund for det de gange, du valgte at ændre formation?

– Vi skulle op og jagte endnu mere. Vi ved godt, at når vi går fra det ene til det andet, så er der både fordele og ulemper ved begge systemet. Vi kunne sætte endnu mere tryk på i 4-4-2, men det giver også dem nogle flere omstillinger, og det er jo der, de har deres to store chancer i anden halvleg, både til Tobias Sana og Patrick Mortensen, efter vi har sadlet om. Efter vi kom bagud, var det en måde at lægge endnu mere tryk på, og da vi fører 2-1, går vi så tilbage igen, og lukker kampen der.

Under Jakob Michelsen har spillerne vist, at de uden problemer kan omstille sig fra 3-5-2 til 4-4-2, men træneren vil ikke tage hele æren for det.

– Det er spillerne og staben, der skal have den ros. Vi har arbejdet med tingene, og vi valgte også at bruge vores vinteropstart på at træne begge systemer. Så er det ikke tilfældigt, når vi slår over, så er det gennemarbejdet, når vi slår over. Det er noget af det, vi har høstet frugterne for her i foråret, hvor vi med succes har ændret nogle gange. Når vi ændrer, kan det både gå godt og skidt. Nu er det heldigvis gået godt de fleste gange, men det hører jo med, når man gør noget anderledes, så er der både fordele og ulemper.

Michelsen bor til dagligt i Århus, så mødet med AGF var da også lidt specielt for ham. Derfor betyder sejren måske også lidt ekstra.

– Jeg ved ikke, om det er ekstra sjovt. Det er altid sjovt at vinde fodboldkampe, og uanset hvem vi havde mødt i mandags, så var det vigtigt at få tre point, i forhold til at indfri sæsonmålsætningen.

– Det er klart, at når man bor i byen, så er det sjovere at vinde end at tabe, for så skal man ikke høre på så mange drillerier.

Efter sæsonens første seks kampe stod vi med to point. Havde du i din vildeste fantasi forestillet dig, at vi kunne stå med en sikker tredjeplads med én kamp tilbage i grundspillet?

– Nej, så var jeg nok blevet kørt på den lukkede afdeling ude på Risskov psykiatriske hospital, hvis jeg havde sagt det højt.

Er du forbavset over, at du har rykket holdet så meget på så forholdsvis kort tid?

– Nej, jeg synes, det er overraskende, at vi har lavet så mange point, når man tænker på, at vi lå med to point efter seks kampe. Jeg vil stadigvæk holde fast i, at vi spillede til mere, end vi fik i starten af sæsonen, så jeg ved ikke, om vi er overraskede, men vi er glade for, at det er gået, som det er gået. Det skal vi være stolte over.

Når grundspillet er spillet færdig, er der ti kampe i det kommende mesterskabsspil. Som bekendt vil vi have minimum fire point ned til nummer fire, hvis vi slår Randers på søndag. Michelsen vil dog ikke snakke om, at vi er favoritter til at vinde bronze.

– Nu starter der en ny turnering. Guld og sølv må FC Midtjylland og FCK slås om, og så vil der jo være fire meget jævnbyrdige hold indenfor meget få point, der kommer til at kæmpe om 3.- til 6. pladsen, og det kan lige så godt blive os, som det kan blive nogen af de andre. Vi skal selvfølgelig ud og angribe, alt det vil kan i forhold til at slutte så højt som muligt.

– Nu har vi nået målsætning ét, så det vil være tåbeligt ikke at gå efter at slutte så højt som muligt. Når det så er sagt, er der stadig 33 point at spille om. Det er mange point, og der kan nå at løbe meget vand gennem åen. Det bliver vanvittigt spændende, og vi glæder os helt vildt. Det bliver sjovt, og det starter på søndag mod Randers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *