Mathias J: Skal vise jeg er klar

Den kun 17-årige Mathias Jørgensen gjorde for alvor opmærksom på sig selv i sidste sæson, da han scorede et hav af mål for OB i U19-ligaen.

Han fik dog også sin debut på Superligaholdet under Kent Nielsen i sidste sæson, og tidligere på sommeren kunne han så sætte sin underskrift på en professionel fuldtidskontrakt.

Han fik en personlig god start på sæsonen, da han scorede i de to første kampe mod Vendsyssel og Sønderjyske, og den unge angriber fortæller, at han havde det fint med det pres, der kom på ham.

– Jeg ved ikke, om jeg som sådan følte, at det lagde ekstra pres på mig. Jeg kan godt lide det pres, der er ved at være fodboldspiller, og det er også noget af det, jeg har levet med i ungdommen, at føle der er pres, og jeg kan godt lide at præstere, når jeg er presset. Selvfølgelig kommer der et ekstra pres på, når man starter inde for så stor en klub som OB, men når man er inde på banen, så tager man det lidt, som det kommer, og så gør man alt for at få tre point hjem.

Efter den gode start på sæsonen røg Mathias Jørgensen ud af startopstillingen, og senest var han slet ikke med i truppen, men det er ikke noget, der slår den unge angriber ud.

– Det har været lidt en rutsjebanetur, fra at starte inde i tre kampe til at sidde en lille smule på bænken og så til ikke at være udtaget. Som ung spiller, jeg er jo stadig kun 17, der vil man gerne have spilletid, og nogle gange er det måske også lidt urealistisk at sige, at man skal have 90 minutter i Superligaen hver weekend, så det var godt for mig at få 90 minutter på U19-niveau her sidste weekend og få vist, at jeg stadig er skarp, og så tage det som 90 minutter i benene, og være positiv over det. Jeg tager det som endnu et skridt i min udvikling i stedet for at skulle sidde og kigge 90 minutter på en bænk.

Der har været meget snak om, at OB har været uskarpe i denne sæson, og det har da også været frustrerende at sidde ude på bænken og kigge på.

– Jo, selvfølgelig. Det har været pisse hamrende frustrerende for at sige det lige ud. Man kan også selv mærke nogle gange, når man står derinde, at den bare ikke vil ind. Nogle gange kigger man på sidemakkeren ude på bænken, og tænker, ‘Det sker bare ikke igen’. Sådan er tanken, man får lige øjenkontakt, så ruller man øjne, og så tænker man bare ‘typisk’. Det er noget, vi rigtig gerne vil have lavet om på, og jeg er også sikker på, at som vi spiller lige for tiden, så er det et spørgsmål om tid, og der går ikke to runder, før vi putter bolden i kassen igen, det skal nok komme.

Har du ikke nogle gange siddet og tænkt, ‘Den der kunne jeg fandme godt have sparket ind’?

– Jo, det gør man jo altid. Men jeg har jo også selv stået i nogle kampe og brændt nogle chancer, Så det er nemt at sige udefra, at man godt kunne have sparket den ind, og når jeg så selv står i situationen, så går det også nogle gange den anden vej, hvor der er folk, der kigger på mig, og tænker, ‘Hold kæft, den skulle du have sparket ind den der’.

Da Mathias Jørgensen var nede og spille for U19 i weekenden, scorede han alle OB’s fire mål i sejren over Lyngby, og han mener selv, at det er den bedste måde at vise sig frem på.

– Bestemt. Det var også klart min tilgang til det, efter Jakob fortalte, jeg skulle spille U19, og jeg sad over i truppen. Jeg ville ikke være sur og skuffet over, at jeg ikke var med i weekenden, men derimod tage det som en kompliment, at jeg skulle ned og have 90 minutter, og så tage det som et videre skridt i min udvikling at komme ned på U19 og vise mig frem. Jeg skulle jo også gerne vise, hvorfor jeg har fået den fuldtidskontrakt, så det var egentlig min plan, ikke at score fire mål, det er jo altid rart, men at komme ned og give den en skalle, løbe nogle meter, og få vist at jeg er skarp.

– Nogle gange kommer der mål, andre gange gør der ikke. Det er ikke målene, jeg skal vurdere det på, men det gjorde jeg lige i den kamp. På løbearbejdet og touch på kuglen der skulle jeg gerne vise, at jeg træner med, hvor det går en lille smule stærkere, end det gør dernede.

Føler du selv, at du er i spil til kampen mod Horsens på mandag?

– Jeg har evalueret efter min U19-kamp, og så fik jeg en halvleg for reserverne i mandags, det kan man ikke prale så meget af, og udover det har jeg bare taget det træning efter træning. Det er det vigtigste for mig, at tage det træning efter træning, og vise mig frem til træning, og vise jeg er klar, og så er det Jakobs og Henriks beslutning på søndag, om jeg skal med eller ej, det er op til dem.

Du vil måske også kunne lide...