Michelsen: Tager til Parken efter tre point

Efter næsten et par måneders pause er der endelig gang i Superligaen igen, og for OB’s vedkommende handler det om, at man skal ud og jagte en plads i det kommende mesterskabsspil.

Efter en knap så lang opstart er det sidste blevet pudset af i denne uge, og træner, Jakob Michelsen, er da også klar til at komme i kamp igen.

– Har jeg noget valg? Vi glæder os helt vildt. Jeg synes, vi har haft en god og intensiv opstart, og vi er der, hvor vi skal være. Spillerne er i god form, og de glæder sig til at komme i kamp til et spændende og intensivt forår.

– Jeg tror ikke, man finder en træner i kongeriget, der ikke er tilfreds med opstarten. Det er vi sgu allesammen. Men jeg synes rent faktisk, at vi har haft en god opstart. Vi har træner hårdt men uden at overbelaste spillerne. De er kommet igennem uden skader, og vi har fået spillet nogle fornuftige træningskampe, hvor resultatet ikke er det vigtigste. Det irriterer mig stadig lidt, at vi ikke mødte Holstein Kiel, men bortset fra det har det været en opstart lige efter bogen.

I en af de første dage af opstarten sagde Michelsen, at det handlede om at få spillerne tilbage i fodboldform, og det mener han, at de er kommet nu.

– Ja, det synes jeg. Vi virker til at være klar og sultne til et spændende forår, velvidende at det bliver uhyggeligt tæt.

Den første Superligakamp i 2019 spilles på udebane mod FCK, og træneren mener, at holdet står så godt, som det overhovedet er muligt.

– Vi står så godt, som vi kan stå. Så er spørgsmålet, om det er nok, for det er der også en modstander inde i Parken, der får lov at have medbestemmelse på. Vi går der over med selvtillid og tro på egne evner, velvidende at vi formentlig skal møde de kommende danske mestre, og det bliver uhyggeligt svært.

Hvad kommer vi især til at have fokus på i kampen?

– Vi kan godt vælge at have fokus på en masse ting, men der er også en modstander, der alt andet lige har lidt medbestemmelse, så jeg tror, det kommer til at handle om at forsvare sig rigtig godt ovre i Parken, men samtidig skal man også turde at holde fast i bolden i perioder, for ellers har man ikke en chance derinde.

– Så gælder det i øvrigt om at være effektive på de få chancer, man forhåbentlig kommer til, for FCK er et rigtig dygtigt fodboldhold, og det er de især i Parken, hvor de har vundet de seneste otte Superligakampe, hvis jeg ikke tager meget fejl. Vi skal have en god og effektiv præstation, hvis vi skal have noget med derinde fra, men det tror vi også på.

Man kunne godt forestille sig, at man kommer defensivt ud til opgøret, når man skal møde FCK i Parken, men det er ikke det, der er planen.

– Nej, det gør vi egentlig ikke, men det kan sagtens være, det ender dér, fordi vi møder et rigtig godt hold. Det vil være naivt at gå i Parken og tror på, at man kan få det hele til at foregå på egne præmisser, for dertil er FCK simpelthen for dygtige. Vi har en plan, både hvad vi skal gøre med bolden og uden bolden, og det håber vi så, at vi kan lykkedes med derovre.

Siden holdet kom hjem fra træningslejren i Tyrkiet, har de udelukkende trænet på kunstgræs, og Michelsen håber ikke, det kommer til at få nogen betydning.

– Det håber jeg ikke. Det er selvfølgelig ikke optimalt, at vi ikke kan komme på en god græsbane her i opstarten. Det var ellers meningen med, at vi tog på græs i Tyrkiet, at vi så kunne komme hjem og fortsætte på græs, men det har desværre ikke været muligt, og så må vi klare os med de tre rigtig fine kunststofbaner, vi har her i Ådalen. Man kan også sige, at Parkens underlag minder mere om kunst, end de græsbaner der er her på Fyn lige nu.

Det ser umiddelbart ud til, at vores udgangspunkt er en 3-5-2, men man er også tryg ved at gå over i en 4-4-2, hvis det bliver nødvendigt.

– Vi har bevidst prioriteret at spille begge systemer her i opstarten, så vi kan være fleksible, også fordi der venter et forår, hvor vi skal møde nogle forskellige typer modstandere, og derfor kan begge systemer blive gavnlige på den længere bane. Den fleksibilitet det giver i, at kunne switche om, den er bestemt også værd at tage med. Vi kan spille begge ting, og det skal vi også kunne.

Er vi tilfredse med andet end tre point i Parken?

– Som udgangspunkt er vi aldrig tilfreds med andet end tre point, når vi går ind til en fodboldkamp. Så er der nogle gange, hvor man er lykkelig for et point bagefter, men udgangspunktet er det samme, vi tager i Parken for at se, om vi kan få en sejr. Det kunne være rigtig sjovt at få den første sejr derovre i 16 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *