Michelsen: Bliver en bøvlet kamp mod Thisted

I weekenden var OB på besøg hos AaB, og her hentede fynboerne en sejr på 1-0, hvilket betyder, at de ikke har tabt til nordjyderne i deres seneste syv indbyrdes kampe.

Med sejren har OB nu vundet to kampe i træk i Superligaen for første gang i et år, og træner, Jakob Michelsen, ved da også godt, hvad det er, der fungerer for os lige nu.

– Fodbold er meget sort/hvid, for det er jo resultaterne, med rette, vi skal måle os på, og dem har vi jo fået, så det er det simple svar. Det er mere nuanceret end som så, for jeg synes, vi har præsteret til mere i starten af sæsonen. Hvis vi tager kampene mod Esbjerg og Horsens, hvor vi taber i Esbjerg, og vinder over Horsens, så synes jeg, vi spiller en langt bedre fodboldkamp mod Esbjerg, end vi gør mod Horsens. Det man kan sige mod AaB og Horsens, og egentlig også Esbjerg, det er, at vi ikke giver ret mange chancer væk.

– Vi har ikke givet ret mange chancer væk i en lang periode, og det betyder bare, at hvis man så skaber mange chancer, så er sandsynligheden for at vinde god, og det sagde jeg jo også, da vi ikke vandt fodboldkampe, at hvis vi bliver ved med at skabe flere store chancer end modstanderne, så er muligheden for at vinde fodboldkampe rigtig god. Det lyder heldigvis bedre, når vi har vundet to fodboldkampe i træk, at den plade den kommer, men jeg er også nødt til at holde fat i den nu her, når vi vinder, at vi synes, vi havde præsteret til mere, end vi fik i starten af sæsonen. De point kunne være sjove at have nu.

Hvis man tager et kig på formbarometeret over de seneste fem kampe i Superligaen, så ligger OB nummer to. Træneren slår dog fast, at det stadig er vigtigt at tage en kamp ad gange.

– Resultatmæssigt er vi i hvert fald i en god gænge, og har sådan set været det de sidste syv kampe, hvis man tager Pokalen med. Til gengæld fik vi også en dårlig start resultatmæssigt, og den bider os lidt i røven, for det kunne have set rigtig godt ud, hvis vi ikke havde haft den, men det kan vi samtidig heller ikke dvæle ved. Vi er nødt til, lige så vel som da det gik skidt i starten, at tage en kamp ad gangen. Vi nulstiller, og evaluerer de gode ting og de dårlige ting fra weekenden, og så nulstiller vi, og fokuserer udelukkende på Thisted som enhver anden kamp, og vi ved, det bliver svært, hvis vi ikke er der 100%. Torsdag morgen nulstiller vi igen, og så kigger vi frem mod AGF.
Onsdag aften skal OB en tur til det mørke Jylland for at møde Thisted i pokalturneringen, og Michelsen mener ikke, det er en ret god lodtrækning for fynboerne.

– Det bliver en bøvlet kamp mod et rigtig godt organiseret Thisted-hold, der er fysisk stærkt, og kommer til at stå lavt på banen. De er dygtige i omstillingsspillet, og de er dygtige på dødbolde. Det er sådan et sted, hvor det blæser, og det regner, og der er langt derop, og vi kunne vel ikke have fået en meget dårligere lodtrækning end den. Det er et svært sted at spille, og hvis vi ikke er der 100%, får vi problemer.

Kender du noget til modstanderen?

– Vi har set video på dem, lige så vel som vi har set dem live, og det er et godt mandskab. Så vil jeg også bare sige, at der er ikke den store forskel på Superligaen og 1. division, det så man også i sommers i de to playoff-kampe, hvor begge 1. divisionsklubber vandt, og vi har også set både Vejle og Esbjerg gøre det fint i Superligaen. Man har også set nedrykkerne, Helsingør og Lyngby, have det utrolig svært i 1. division, en række hvor Thisted ligger nummer fire, og har spillet uafgjort mod både Silkeborg og Viborg. Der venter os en rigtig bøvlet kamp oppe på Lerpytter Stadion, og for dem der har spillet i 1. division, så ved man også, at det er en række, hvor holdene er rigtig godt organiserede, og der er masser af duelspil og masser af fysik. Der venter os en svær opgave, men vi føler os godt forberedte.

Kampen mod AaB blev spillet i søndags, så der har ikke været så meget tid på træningsbanen op til kampen mod Thisted, og Michelsen er ærgerlig over, at der ikke har været mere forberedelsestid.

– Det er også det, jeg er mest træt af, at den ligger her, hvor vi har seks dage mellem kampene. Forberedelsestiden til kampen er ikke ret stor, så det er jo begrænset, hvad vi har kunne træne os til. Vi har snakket os til det, og skal snakke os til det. Vi ved, at Thisted står dybt, og kommer til at satse på omstillinger og 2. bolde, og det skal vi forsøge at låse op uden at åbne os, for så ryger vi ind i kontrakniven, som mange andre hold har gjort mod Thisted.

Kommer vi til at rotere på holdet?

– Vi kommer til at rotere en lille smule. Vi kommer til at stille det hold, vi på dagen mener, er det stærkeste både på kort og lang sigt. Vi har været rundt ved hver enkelt spiller sammen med fysioterapeuten for at høre, hvordan det går med dem i forhold til, at vi skal have friske spillere på banen i morgen. Men hvis vi roterer ti mand, og tager til Thisted, og spiller på 70, 80 eller 90%, så taber vi. Det kræver, at vi har et friskt og fit hold, der er klar til at give den fuld gas deroppe i morgen, for Thisted er et godt fodboldhold.

– Grytebust er skadet. Han spiller ikke i morgen, så Oliver står på mål.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *