Michelsen: Fejl bliver straffet mod FCK

Søndag aften spillede OB på hjemmebane mod FCK, og her måtte hjemmeholdet gå fra banen uden point, da de tabte kampen med 1-0.

Hjemmeholdet var ellers rigtig godt med i opgøret, og kom ud til første halvleg som lyn og torden, hvilket også var en del af oplægget forud for kampstart.

– Jeg synes, vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi i den grad er i kontrol, og vi dominerer, men jeg synes også, vi forsømmer at spille chancerne endnu større. Det er ikke sådan, at vi har kæmpe chancer, men vi har et par gode muligheder. Vi forsømmer at spille det store spilovertag og vores store dominans til endnu større chancer, men i det hele taget spiller vi en rigtig flot første halvleg.

FCK kommer også frem til en pænt stor mulighed i starten af kampen, men det er også en af de ting, der kan ske, når man spiller på den måde, som OB gør.

– Vi ryger ind i en defensiv omstilling, men det er jo sådan, at vi gerne vil spille med stor risiko, for det er den måde, vi føler, vi kan vinde mest ved. Det koster selvfølgelig en gang imellem, og når man møder et klassehold som FCK, så er det sådan, at de få fejl man laver, de bliver straffet.

Selvom Michelsen mener, at FCK er et klassehold, så kom de langt fra lige så godt ud til kampen, som OB gjorde, og træneren er da også helt enig i, at OB var det bedste hold i første halvleg.

– Det kan der ikke være to meninger om. Vi dominerer i første halvleg, hvor vi kommer ud med en god energi, og vores presspil fungerer godt. Vi er dygtige til at finde løsninger, og med lidt bedre coolness på den sidste tredjedel af banen, kunne vi også spille os frem til endnu flere store chancer.

– Så laver FCK et systemskifte i pausen, og det er jo et kæmpe cadeau til os, at vi kan tvinge dem til det. Omvendt skal FCK også roses for at lave et taktisk modtræk, og der bliver kampen mere jævnbyrdig. FCK har flest chancer i anden halvleg, men der skal en personlig fejl til, hvor Jeppe glider, og Ramon står forkert placeret, før de scorer. Det er rigtig ærgerligt i en kamp, der kunne være gået begge veje i anden halvleg, og hvor vi skulle have været foran ved pausen.

– Det blev en jævn anden halvleg, der kunne have tippet til begge sider, men der viste FCK, hvorfor de er tophold, og ligner en kommende dansk mester.

I sidste uge var OB på besøg hos FC Midtjylland i pokalturneringen, og måtte tage hjem med en snitter på hele 4-0. Selvom de ikke vandt over FCK søndag aften, fik de alligevel rejst sig flot spillemæssigt ovenpå skuffelsen over den missede pokalfinale.

– Jeg synes, vi har lavet tre gode præstationer den sidste uge mod Brøndby, FC Midtjylland og FCK. Det har smagt af noget i alle tre kampe, og det er lidt ærgerligt, at vi kun står med et enkelt point og et pokalexit efter de tre kampe, for alle tre kampe lå egentlig og svævede i vinden, i forhold til at kunne tippe begge veje.

– Vi har ikke kendt vores besøgstid, og det er heller ikke tilfældigt. Det handler også om kvalitet og rutine i de afgørende sekvenser i begge ender.

OB har kæmpet en del med skader den seneste tid, og i kampen mod FCK måtte Casper Nielsen forlade banen med en skade. Det er dog ikke noget, Michelsen vil beklage sig over.

– Sådan er det i fodbold. Der er skader, og der er karantæner. Det er derfor, man har en trup, og det skal man kunne stå imod. Det er klart, at vi rigtig gerne vil stille med de bedste og de samme 11 hver gang, men det er derfor, man skal have mere end 11, der kan gå ind og udfylde de roller. Hvis de samme 11 er i form og fitte til hver kamp, så kan man få nogle automatismer og noget kontinuitet ind i holdet. Men det er sådan her, det er, og det hører du mig ikke pive over. Det er en del af fodbolden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *