Michelsen: Har generelt spillet på et stabilt niveau

Superligaen lå stille i sidste weekend grundet landskampspause, men nu skal der endelig sparkes gang i de hjemlige kampe igen.

OB skal en tur til Aalborg og møde AaB i rundens første kamp fredag aften, og træner, Jakob Michelsen, regner med, at det bliver et tæt opgør.

– Det bliver en ny tæt affære mod et AaB-hold i stort set stærkeste opstilling. Vi skal finde en rigtig god præstation frem, hvis vi skal have noget med fra Aalborg, ligesom vi fik sidste gang.

Hvad skal vi være særligt opmærksomme på ved AaB?

– Der er ingen tvivl om, at når man snakker AaB, snakker man også Lucas Andersen. Der er en grund til, han blev udtaget til landsholdet. Han er en fantastisk fodboldspiller. Jeg synes generelt, de har nogle spændende offensive spillere. Iver Fossum, som de hentede i Hannover, er også en rigtig dygtig spiller, og der er også en grund til, han har været på det norske landshold.

– Det er et dygtigt fodboldhold med mange spillere, der på dagen kan gøre det uventede. Men omvendt spillede vi i sidste sæson to meget jævnbyrdige kampe mod AaB, vandt i Aalborg og tabte i Odense, og jeg forventer også, det bliver en tæt affære fredag aften.

Har du en plan for, hvordan du vil lukke Lucas Andersen ned?

– Overhovedet ikke. Vi har ingen planer. Jo, selvfølgelig har vi det. Vi har kigget på det, og vi ved godt, at giver man en spiller som Lucas Andersen, og for den sags skyld også Kasper Kusk, tid og rum, så kan de gøre nogle ting på meget lidt plads.

OB har vundet de to seneste kampe i Superligaen, mod FC Midtjylland og Horsens, ligesom de også spillede sig videre i pokalturneringen, så det er tre sejre i træk. Michelsen mener dog ikke, der er blevet gjort så meget anderledes på det seneste.

– Jeg synes ikke, der er noget som sådan, der fungerer bedre lige nu end tidligere. Jeg synes egentlig, vi har spillet på et stabilt niveau, og i 12 ud af de 14 kampe, vi har spillet indtil nu, har vi leveret fine præstationer. Når man gør det, er der også en god basis for at vinde fodboldkampe.

– Vi har spillet en del tætte kampe, og vi har et stabilt og relativt højt bundniveau, og vi har fundet noget af den skarphed og effektivitet, som vi manglede tidligere på sæsonen, hvor jeg ikke helt synes, vi fik de point, som spil og chancer var til. Det har vi fået med her de seneste kampe.

Den unge Mads Frøkjær har været med fra start i de to seneste kampe i Superligaen, og har fået vist sig rigtig godt frem, og træneren er også godt tilfreds med det, han har set fra ham.

– Kampen i Midtjylland var en kamp, hvor vi primært kom til at forsvare, og Mads kom også primært til at forsvare. Der synes jeg, han leverede noget af det, vi har savnet i hans spil; noget bund og noget defensivt substans. Det fik han vist i Midtjylland, og i kampen mod Horsens fik han også vist nogle af de fantastiske offensive ting, vi ved, han kan.

I et interview med os har Frøkjær selv fortalt, at han skal arbejde med sine tilbageløb, og det er da også noget, træneren har haft en del fokus på.

– Der er ingen tvivl om, at hvis Frøkjær skal spille på vores fodboldhold, så skal han løbe retur, og det har han tidligere haft problemer med, og derfor har han ikke spillet så meget. Det har han fået lagt på sit spil, og så kommer spilletiden sjovt nok også.

I sidste uge blev det meldt ud, at Jesper Hansen stopper som sportsdirektør i OB den 31. januar. Michelsen er ked af, at han gør det, grundet det gode samarbejde de har haft, men han er også spændt på at se, hvad der så skal ske.

– Det var en stor overraskelse. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Jesper, så det er jeg selvfølgelig rigtig ked af. Jesper har ydet en stor indsats for OB, og det var Jesper, der ansatte mig, sammen med Niels Thorborg.

– Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Jesper, så jeg var selvfølgelig overrasket over det, da jeg fik det at vide en dag før, alle andre fik det at vide. Fodboldverdenen er nu engang sådan, at folk kommer og går, og nogle gange kan man se få lov til at lukke døren, og andre gange kommer der nogen, og lukker døren for én. Det er en del af fodbolden, og så glæder vi os til at se, hvordan den fremtidige struktur skal se ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *