Michelsen: Masser af selvtillid på holdet

Der er to kampe tilbage i Superligaens mesterskabsspil, og OB ligger nummer tre, og kan selv afgøre, om de skal slutte sæsonen af med et sæt bronzemedaljer.

Her til middag spiller de mod FC Nordsjælland i Farum, og det bliver, i følge træner Jakob Michelsen, en svær kamp for fynboerne.

– Vi ved, at det traditionelt er svært at spille på kunstgræsset i Farum. De har et hurtigt hold, de kan spille hurtigt, og hvis man giver dem for meget plads og rum, så kommer man i vanskeligheder. Nu spidser sæsonen til, så kampene bliver sjovere og sjovere.

Vi skal vel ud og vise, at vi vil det mere end dem?

– Det kunne være dejligt. Men jeg er helt sikker på, at der venter os et tændt Nordsjælland-hold, som har en masse dygtige unge spillere, der gerne vil vise sig frem. Vi kan bare huske tilbage på det omvendte opgør på Odense Stadion, hvor vi var i vanskeligheder i store dele af kampen. Det handler om, at vi skal over og lave en god præstation, for hvis vi ikke spiller op til vores absolut bedste, så kommer vi i problemer.

OB har vundet de seneste to kampe i Superligaen over FC Midtjylland og Esbjerg, og det har da også givet holdet en masse selvtillid.

– Det siger sig selv, at stemningen er rigtig fin. Der er masser af selvtillid i holdet, og folk glæder sig til at spille kampe. Det er dejligt, at vi stadig har noget at spille for her to-tre kampe før, sæsonen er slut. Det er med til at skærpe os allesammen.

Der har været en del skader på holdet her i mesterskabsspillet, og Michelsen giver også en hurtig status på skadessituationen.

– Der er vel ikke det store, der har ændret sig siden sidste kamp sådan rent numerisk. Marco Lund er i karantæne, så der har vi mistet en enkelt. Så er Barrett begyndt at træne med resten af truppen, det er yderst positivt. Så ca. status quo.

Tør du spille Barrett fra start?

– Dem der bliver udtaget til truppen, det er fordi, vi tør spille dem. Hvis han er udtaget til truppen, så er han i spil til at starte inde.

FC Nordsjælland spiller som bekendt på kunstgræs, og man kunne godt forestille sig, man ville være irriteret over at spille så vigtig en kamp på det underlag. Det er Michelsen dog ikke.

– Det irriterer mig overhovedet ikke. Det har vi vidst, siden vi fik programmet, at FC Nordsjælland spiller på kunst. Det er en præmis, og det kan vi hverken gøre fra eller til. Det vi kan gøre noget ved, det er, at vi kan forberede os ordentligt. Selvom banerne bestemt ikke ligner hinanden, og selvom den bane derovre er ekstremt hurtig, og bliver vandet ekstremt meget, så kan vi forberede os selv ved at træne på kunst herude, og vi har også prøvet at vande den, inden vi skulle træne på den. Det er sådan, vi kan forberede os. Det er anderledes at spille på kunst, og FC Nordsjællands spillere er designet til at spille derovre, så vi skal stå tidligt op for at få noget med hjem i bussen.

Hvis OB vinder i Farum, og Esbjerg taber til FCK senere i aften, så har OB sikret sig bronzemedaljerne. Det havde måske også været en lille fordel, hvis Esbjerg og FCK havde spillet først.

– Det er altid rart at kende resultaterne før. Den lille fordel havde vi jo i grundspillet, da vi spiller mandagskampen mod AGF i næstsidste runde. Den fordel har Esbjerg og Brøndby så nu. Det er jo sådan, det er. Der er jo fordele og ulemper hele tiden, når kampene ikke spilles samtidig.

Du vil måske også kunne lide...