Michelsen: Sket en del siden første kamp mod Vendsyssel

Det kører for OB i Superligaen lige nu, hvor fynboerne har vundet deres seneste tre kampe i turneringen, og de ligger nummer fire i tabellen.

Lørdag eftermiddag gælder det så Vendsyssel på hjemmebane. Den omvendte kamp i Vendsyssel blev spillet i sæsonens første runde, og her vandt hjemmeholdet med 3-2.

Det skulle helst ikke blive til en gentagelse af det resultat, og træner Jakob Michelsen har også et svar på, hvorfor det ikke bliver det.

– Det kan vi jo heller ikke garantere, det ikke gør, men vi har da en forhåbning om, at vi ikke er helt så sårbare på omstillinger i morgen, som vi var i den første kamp.

Hvor vigtigt er det at få revanche i morgen?

– Selvfølgelig er det vigtigt. Ikke så meget fordi vi har revanche til gode, selvom det altid er dejligt at få revanche, men mere fordi vi spiller om tre point. Der er ni kampe tilbage af grundspillet, og inden julepausen er der tre kampe tilbage, hvilket er 33% af resten af grundspillet. Alle kampe er vigtige, og de point vi kan lave her i december, er lige så vigtige som dem, vi kan lave til foråret, eller dem vi har lavet i den seneste tid, så det er en rigtig vigtig kamp i morgen mod Vendsyssel.

Hvad er der sket med holdet siden den første kamp mod dem?

– Der er jo sket en del. Vi har skiftet system. Der er kommet nogle andre folk i startopstillingen. Der er også sket lidt på transfermarkedet siden dengang. Vi har i det hele taget fået lov til at have noget tid sammen, så man har kunne vænne sig til den måde, vi gerne vil gøre tingene på. Da vi spillede mod Vendsyssel sidst, havde vi spillet nul betydende kampe sammen, hvor vi nu har spillet 20, hvis man tager de tre pokalkampe med. Alene det at vi har fået den tid sammen, bør jo løfte os. Omvendt kan man også sige, at Vendsyssel havde spillet nul Superligakampe på det tidspunkt, da de slog os sidste gang, og nu har de også vænnet sig til at spille Superliga. De virker meget stabile, hvilket deres sejre mod FCK og AaB også indikerer.
Er der noget, du har særlig fokus på til kampen i morgen?

– Ja, det er der. Vi skal især være opmærksomme på den power og duelstyrke, Vendsyssel kommer ud med. De er rigtig stærke på andenboldene, og så er de rigtig dygtige i omstillingsspillet, hvor de er farlige, og så har Vendsyssel ikke noget imod at forsvare sig dybt. Andre gange vil de gå op og presse os, men de hviler i sig selv, når de forsvarer, og det er de dygtige til. Der venter os en svær kamp.

I de seneste to kampe, først mod Esbjerg og senest mod FC Nordsjælland, er OB kommet bagud meget tidligt i kampen, og det er da også et fokuspunkt at være helt klar fra start.

– Ja, det gør vi en hel masse for. Vi kunne sagtens vælge at anskue, at det er træls at komme bagud, men jeg vil hellere vælge at anskue, at det er fantastisk, at vi for første gang i lang tid, kommer tilbage efter at være bagud, og vinder en fodboldkamp. Nu har vi gjort det to gange, og det gør det endnu bedre. Men sandsynligheden for at vinde fodboldkampe er alt andet lige størst, når man kommer foran, så det skal vi selvfølgelig også forsøge at gøre i morgen, selvom der ikke er nogen tvivl om, at det bliver en tålmodighedstest. Vendsyssel er svære at lukke ned, og de arbejder hårdt, og vi må ikke lave samme fejl som sidst, at vi begynder at åbne op, for gør vi det, så straffer de os på en omstilling.

Vi har fire sejre i træk, hvilken indvirkning har det på truppen?

– Det er klart, at sejre avler selvtillid. Men jeg må rose spillerne for, at da vi i starten af sæsonen ikke fik nogle sejre, der var der sgu også god stemning, og jeg synes, at vi fra dag ét har italesat, at når kampen er spillet, så evaluerer vi på samme måde, uanset om vi har vundet eller tabt, og så nulstiller vi for at forberede os maksimalt til den næste kamp. Den største fare er altid den første fare. Selvom man selvfølgelig kan mærke på spillerne, at sejre giver selvtillid, så har stemningen et eller andet sted været god hele vejen igennem, og folk har troet på det, vi har gjort, hele vejen igennem, og det skal spillerne have kæmpe ros for.

I den seneste kamp mod FC Nordsjælland var hverken Ramon Leeuwin eller Jacob Barrett i stand til at spille, mens Ryan Johnson Laursen sad på bænken. Der er da heller ikke frit valg blandt alle spillerne til kampen mod Vendsyssel.

– Nej, det har vi ikke. Der vil stadigvæk være nogle spillere, der ikke er tilgængelige. I forhold til kamptruppen så er Barrett ikke udtaget. Der er tvivl om et par stykker.Mange mener, at OB har alt at tabe i morgen, mens Vendsyssel har alt at vinde. Kan vi håndtere at være så store favoritter?

– Jeg er ret sikker på, at når DBU skal give point efter kampen, så er de ret ligeglade med, hvem der var favoritter. Det er sådan i Superligaen, at FCK og FC Midtjylland, og til dels Brøndby, de har nogle trupper, hvor de kan tillade sig at sige, at de skal bare vinde. Forskellen på de øvrige hold er så lille, at det bliver også en tæt kamp. Vi vedkender os gerne, at vi er favoritter, og så bliver spørgsmålet bare, om vi kan leve op til det. Hvis vi begynder at tro, at der venter os en nem kamp i morgen, så er vi allerede bagud på point, så det handler om at tage den her kamp lige så seriøst som alle mulige andre.

– Alene det at vi sidder, og snakker om det nu, det er et faresignal, for det betyder, at der er sådan en falsk tryghed i, at man er favorit, og det er dejligt, hvis det betyder, man har selvtillid, men det er et problem, hvis man arbejder 2% mindre, for det bliver en tæt kamp, og det kan sagtens blive en tålmodighedstest, så det handler om at holde skruen lige i vandet, arbejde sten hårdt og tro på tingene.

Det er tre uger siden, vi sidst har spillet en kamp på Odense Stadion. Hvordan bliver det igen at spille i egen hule?

– Vi glæder os altid til at spille på Odense Stadion, hvor vi er flot bakket op af et dejligt hjemmepublikum. Vi føler os hjemme, men det er også sådan i fodbold, at halvdelen af kampene skal spilles på udebane, og det har også været et fokuspunkt det der med, at det er dejligt at spille hjemme, men det må ikke være træls at spille ude. De point man får på udebane er lige så meget værd som dem, man får på hjemmebane, og så er Superligaen bare sådan en størrelse, at det er så jævnbyrdigt, og holdene er så tætte, at det er de små marginaler, der kommer til at afgøre det, og det bliver det også i morgen.

17 Replies to “Michelsen: Sket en del siden første kamp mod Vendsyssel”

  1. Gahdpm

    To tresses decontamination between my individual up in the better on the urinary side blocking my lung, and in the previously I was euphemistic pre-owned in red them at near transfusion replacement them exit unrecognized and cardiac the lockout of as chest. help with assignments uk Edwywt iuwncl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *