Michelsen: Vi har førerhånden

I fredags var der lagt op til en lille ‘bronzefinale’ på Odense Stadion, da OB tog imod Esbjerg i et opgør, der trak næsten 9.000 tilskuere på tribunerne.

Forud for kampen var Esbjerg på tredjepladsen med to point ned til OB på fjerdepladsen, så det var en meget vigtig kamp for begge hold.

Det endte med en meget sikker sejr på 4-1 til hjemmeholdet, og træner, Jakob Michelsen, er meget glad for, at vi nu står med overhånden, og selv kan afgøre, om vi skal vinde bronze.

– Vi leverede en god præstation, og fik en fortjent sejr. Vi startede rigtig godt, og kommer fortjent foran 1-0. Så bølger kampen lidt frem og tilbage uden chancer til nogen af holdene, hvor vi har lidt en død periode. Så slutter vi godt af igen, og fører ved pausen, og i anden halvleg sidder vi på flæsket, og kører en forholdsvis sikker sejr hjem. Alt i alt en god fredag aften på et velbesøgt stadion. Det var dejligt med den opbakning, der var derude.

– Jeg synes, det var stærkt at levere så god en præstation i en kamp, hvor der var så forholdsvis meget på spil. Nu har vi givet os selv førerhånden med to runder igen, men der er ikke noget, der er afgjort endnu. Vi kan stadig ende alt fra tre til fem.

– Best case er det hele afgjort på søndag, og worst case så står vi den 25. maj kl. 19.00, og er blevet nummer fem. Det er de scenarier, der er, men vi har givet os selv muligheden for selv at afgøre det, og det er selvfølgelig at foretrække.

I sæsonens første kampe spillede OB 4-4-2, men det gik ikke så godt, så derfor slog man over i 3-5-2. De seneste to kampe, som har givet seks point, har man kun spillet med en enkelt angriber i noget, der ligner en 5-4-1.

– Nogen vil kalde det 3-4-3, men i kan kalde det lige, hvad i vil. I kan også kalde det 7-9-13, hvis det behager nogen. Vi kigger fra kamp til kamp, og ser, hvad det er for et mandskab, vi selv har til rådighed, og hvad det er for en modstander, vi står overfor. Vi ser, hvordan vi kan blande kortene bedst muligt, og i år har vi både spillet 4-4-2, 3-5-2 og 3-4-3. Vi må se, hvad vi finder på til næste kamp.

Den næste kamp i jagten på bronzemedaljerne er i Farum mod FC Nordsjælland på søndag, og træneren regner med, at det igen bliver en tæt kamp mod dem.

– Det bliver en ny tæt kamp. De er dygtige på hjemmebane. De har heller ikke helt fået de point, de har fortjent her i slutspillet. Generelt har vi spillet tætte kampe mod dem med to uafgjorte og en sejr til os i denne sæson. Vi håber, vi kan gå over og levere en god præstation, for det kræver det, hvis vi skal have noget med derfra.

– Jeg tror, begge hold vil det rigtig meget på søndag. Vi vil det her rigtig, rigtig meget, og det er jeg sikker på, at FC Nordsjælland også vil. Vi ved godt, det bliver svært, og det bliver tæt. Vi har givet os selv et godt udgangspunkt, og som jeg sagde tidligere, kan vi slutte alt fra tre til fem. Vi skal formentlig hen til sidste spillerunde, før det er afgjort, og vi håber, at vi kan trække det længste strå.

Du vil måske også kunne lide...