Michelsen: Vi har grund til optimisme

OB fik en meget skidt start på sæsonen i Superligaen, men i de seneste kampe er det begyndt at vende igen for den fynske klub.

I de tre seneste ligakampe har OB ikke tabt, da det først blev 1-1 mod FC Midtjylland, 2-0 over Vejle og senest 0-0 på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

Fredag aften skal OB så på besøg hos Esbjerg, og træner, Jakob Michelsen, ved godt, hvordan han vil gribe den kamp an.

– Som de sidste par kampe. Vi skal have respekt for Esbjerg, for hvis man ser bort fra det seneste nederlag til FCK, så har de vundet 1-0 tre gange i træk mod hhv. SønderjyskE, Brøndby og AaB, og det giver respekt. Det er jo ikke mange år siden, Esbjerg var ude og spille Europa, og var et storhold i dansk fodbold, så det er en atypisk oprykker. Vi skal derned og ride videre på den lille bølge, vi har startet, og ride videre på de gode defensive ting. Vi har været stabile defensivt, men vi er også lykkedes med at kreere chancer, og det skal vi også forsøge mod Esbjerg, som formentlig vil stå kompakt. Det er vigtigt, vi er dygtige på bolden, og vi skal ikke give for mange omstillingschancer væk.

Hvad har været vores fokus på træningsbanen op til kampen?

– Det har egentlig været, at have balance på vores hold, og så i forhold den måde, Esbjerg spiller på, der afgiver de nogle rum, og de rum vil vi gerne udnytte, samtidig med vi ikke skal blotte os for meget.

Holdets defensiv har set god ud på det seneste, og tæller man pokalkampen mod AB med, har vi holdt buret rent i tre kampe i træk, og derfor må vi også have fokus på, at offensiven skal være skarpere.

– Ja. I bund og grund vil vi gerne holde fast i vores defensive stabilitet, samtidig med at vi gerne fra runde til runde skulle lægge mere og mere på offensivt. Jeg synes egentlig ikke, det er chancer, vi har manglet i vores spil, men effektiviteten har vi noget at ønske os på, og der skal vi arbejde på at skabe flere store chancer, og så fortsætte med nogle af de ting, vi har gjort rigtigt de sidste par runder.

Er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på ved Esbjerg?

– De er rigtig dygtige i omstillingsspillet, og så er de dygtige til at få folk til at komme fra 2. fase, og deres to 8’ere er rigtig gode til at komme i feltet. De spiller en 4-1-4-1, og alt efter hvilken besætning de vælger på kanterne, så har de nogle forskellige typer der.

Det er umindelige tider siden, vi har vundet tre udekampe i træk. Kommer den mod Esbjerg?

– Det vil vi jagte. Jeg synes, vi har grund til at have optimisme og selvtillid på holdet. Efter en resultatmæssig skidt start har vi fået vores defensiv stabiliseret, uden det går udover mængden af chancer, vi skaber. Vi har grund til optimisme, men vi skal også have respekt for, at Esbjerg har gjort det godt.

– Det bliver meget jævnbyrdigt. Jeg har ikke noget imod at tage favoritrollen, men Esbjerg er på hjemmebane, og de ligger nummer seks i ligaen, og kommer med tre dugfriske 1-0 sejre, hvis man ser bort fra FCK-kampen. Vi kommer selv med selvtillid og fire kampe uden nederlag. Jeg tror, det bliver meget jævnbyrdigt, men vi vil selvfølgelig gå efter sejren, og jeg tror, det kan lade sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *