Michelsen: Vi var på hælene i 1. halvleg

Mandag aften spillede OB hjemme mod FC Midtjylland, og her endte det med tre point til gæsterne, der tog en sejr på 2-1 med hjem til Herning.

Ved pausen var OB bagud med 2-0, og træner, Jakob Michelsen, erkender da også, at de første 45 minutter af opgøret var virkelig ringe.

– Det var en halvleg, hvor vi hverken offensivt, på bolden især, eller defensivt i form af fremadrettet forsvarsspil, leverede på et ret højt niveau. Især vores spil på bolden manglede kvalitet, og når det gør det mod et så godt hold mod FC Midtjylland, så får du problemer. Derfor kom vi fuldt fortjent bagud, og også fuldt fortjent yderligere bagud inden pausen.

Det virkede som om, de bare kørte på, og vi ikke rigtig kunne svare igen?

– Midtjylland var klart bedst på alle parametre i første halvleg, men der hvor vi især fejlede, det var vores spil på bolden.

Jeppe Tverskov måtte udgå med en skade lige før pausen, men i stedet for at sætte en forsvarsspiller ind, valgte Michelsen at sætte Issam Jebali ind. Det var der en god grund til.

– Vi var på hælene. Vi overvejede relativt tidligt, om vi skulle lave systemet om, og det gjorde vi også. Vi gik fra at spille 3-4-3 til at spille 3-5-2, og så gik vi over i en 4-4-2, da Jebali kom ind. Det var for at se, om vi rent taktisk kunne have flere folk foran bolden. Det lykkedes, at Jebali var i stand til at holde fast i bolden, og hans kvaliteter på bolden gjorde, at vi kunne få folk længere frem, og komme bedre med i kampen, især da vi fik det justeret efter pausen.

– Der er ingen tvivl om, at Jebali var vores bedste mand, og han blev også fuldt fortjent kåret til Man of the Match, selvom han kun spiller 55 minutter. Han var dygtig, og viste nogle af de kvaliteter, han også viste første gang, jeg så ham, i min tid i Sverige.

I anden halvleg kom OB lidt bedre ud, og fik da også reduceret. Michelsen er også mere tilfreds med det, han så efter pausen.

– Spillerne kommer ind med et andet mindset både på bolden og uden bolden, med en højere kvalitet på kuglen og med en tro på, at vi kan vende det. Efter vores scoring bliver det en åben slagudveksling, hvor Midtjylland kunne have lukket det til 3-1, men vi havde også muligheden for at udligne helt frem til et 96. minut.

-Vi formåede at gøre det til en fodboldkamp, men hvis man skal slå FC Midtjylland, kræver det mere end 45 godkendte minutter, og det skal vi have ændret til den næste kamp mod Horsens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *