Mikkelsen: Får ikke noget ud af at brokke sig

Vores reservemålmand, Thomas Mikkelsen, har været i klubben siden i sommers, men det er kun blevet til to kampe indtil videre. Vi har fået en snak med ham om hans første tid i klubben.


Hvordan har din første tid i OB været?

– Jeg synes egentlig, den har været fin. Man håber altid at få nogle kampe i ny og næ, og jeg fik de her to pokalkampe, som jeg var glad for, men jeg vil gerne stå nogle flere kampe, men man må bare sige, at Sten har gjort det godt, og det var fortjent, at han blev årets målmand. Han har været rigtig dygtig og stabil i sit spil, så stor cadeau til ham.

Hvordan har du det med din rolle på holdet? Du brokker dig aldrig.

– Man får altså ikke noget ud af at brokke sig. Når man bliver ældre, lærer man, at man ikke kommer nogle vegne med at brokke sig. Det er hårdt arbejde, og en dag byder chancen sig måske, og så må man tage den, hvis man får den.

Hvad er forskellen på OB og de andre klubber, du har spillet for?

– Nu sammenligner jeg med FC Vestsjælland, hvor vi også var i Superligaen, og man kan godt mærke, der er en lidt større bevågenhed omkring holdet her, og der er større ambitioner omkring at komme med i toppen. Spillermaterialet er lidt bedre, men det er ikke meget, synes jeg, for det var også en god klub, jeg var i der.

Hvad betyder det for dig som Fynbo at spille for OB?

– Jeg stod oppe blandt fanklubben, da jeg var 14-15 år, så det betyder meget. OB har altid betydet meget for mig. Jeg synes, det er en fremragende klub med en fremragende fankultur, så jeg har været sindssygt stolt, de to gange jeg har trukket OB-trøjen over hovedet.

Du er den ældste spiller i truppen, føler du, at du skal tage noget ansvar?

– Nu har jeg primært spillet reserveholdskampe, og der føler jeg, at jeg har taget det ansvar, der skal til. Når man ikke lige er inde omkring førsteholdet, og spiller kontinuerligt, så er det svært at tage ansvar, men de fif jeg kan komme med, både til Sten og forsvarsspillerne, dem giver jeg selvfølgelig.

Hvordan ser du på det målmandsteam, OB har lige nu?

– Jeg ser det i hvert fald som top 3 i Danmark. Jeg kan ikke se ret mange hold, der har et bedre målmandsteam, end vi har. Vi har en dygtig målmandstræner, vi har en dygtig 3. målmand i Oliver, en ung upcoming, og så har vi landets bedste målmand og så mig. Jeg synes ikke, det kan får meget bedre lige nu. Man må sige, at OB har gjort det godt ved at sætte det team sammen.

Grytebust er vel nok klubbens største salgsemne. Er du klar til at tage over, hvis han bliver solgt?

– Det er der selvfølgelig andre, der skal tage stilling til, men jeg føler selv, at jeg er klar. Jeg har en stor ballast ved at have spillet mange kampe, og jeg synes også, jeg har rutinen til at gå ind og tage over. Det er en svær position at overtage, fordi han har gjort det så godt, men det er uanset, om det er mig eller en ny at det bliver svært. Jeg føler, jeg er klar.

Der er meget lyd på dig, når vi ser dig til træning, er det for at holde dig selv i gang?

– Ja, både og. Når du kommer op i årene, bliver du bedre til at dirigere med dine forsvarsspillere og forstå, hvad der er vigtigt at dække for dig selv, og det kommer primært ud med lyd. Jeg har altid haft meget lyd på, og det er også et tegn på, at jeg rigtig gerne vil vinde til træning.

Du har kontraktudløb om halvandet år, hvad skal der ske til den tid?

– Det er ikke noget, jeg spekulerer så meget over endnu. Det er klart, at det afhænger lidt af, hvor lang tid Sten bliver, og hvad der skal ske. Om jeg bliver ved med at være reserve, og om jeg kan affinde mig med det på sigt. Der spiller mange ting ind, og det er svært at spå halvandet år ud i fremtiden, om der skal forhandles ny kontrakt, eller om jeg skal videre. Men det er ikke min sidste kontrakt i karrieren i hvert fald. Jeg har mod på at spille fodbold, og 7-9-13, så er jeg aldrig skadet.

Lars Høgh blev jo ved, til han var 40. Gør du også det?

– Altså nu er jeg jo 34, så det er 6 år mere. Men altså, hvorfor ikke? Jeg kan umiddelbart ikke se mig stoppe lige nu overhovedet. Måske hvis der begynder at komme nogle små skavanker om to år, at jeg tænker, om det er det værd, men lige nu elsker jeg at gå til træning hver dag og give det en skalle, og så må vi se, hvad det bringer.

– Det er en livsstil. Det er et fantastisk arbejde, og den dag jeg stopper, puha det bliver ikke sjovt. Jeg må bare sige, at jeg elsker at komme på arbejde hver dag.

Du er også en af de mest professionelle fodboldspillere, jeg har oplevet. Selvom du ikke spiller, får den fuld gas, og der er aldrig noget pjat til træning..

– Nej nej, men det lærer man altså, når man kommer op i årene. Det der med at gå og brokke sig og være sur over det ene og det andet, det kommer dig bare sjældent til gavn. Jeg kan jo godt forstå de unge spillere, der tænker, ‘Hvorfor fanden får jeg ikke mere spilletid?’, men det er altså noget, man gør sig fortjent til, og ikke noget man snakker sig til.

Kunne du forestille dig at blive målmandstræner, når karrieren er forbi?

– Ja, det kunne jeg sagtens. Jeg er begyndt at tage nogle kurser indenfor det fag, og det er helt sikkert en vej, jeg godt kunne tænke mig at gå. Jeg har lært rigtig meget af Lars, han er en rigtig dygtig målmandstræner.

15 Replies to “Mikkelsen: Får ikke noget ud af at brokke sig”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *