OB hentede første sejr i mesterskabsspillet

Inden dagens kamp mod FC Midtjylland hjemme på Odense Stadion havde OB endnu ikke vundet en kamp i de seks første kampe i mesterskabsspillet.

Det skulle fynboerne selvfølgelig forsøge at lave om på, men det var ikke nogen nem opgave, da man skal tilbage til 2015 for at finde OB’s seneste sejr over midtjyderne.

Jakob Michelsen har de seneste kampe været ret presset på startopstillingen, da OB har været ramt af en del skader, og til aftenens kamp måtte man da også undvære Jacob Barrett, Ramon Leeuwin, Julius Eskesen og Nicklas Helenius.

Ryan Johnson Laursen og Alexander Ludwig var dog tilbage fra skader i forhold til den seneste kamp mod FCK, og de var begge med i startopstillingen. Træneren havde også valgt, at Bashkim Kadrii skulle ligge alene på toppen, så Anders K. var sendt på bænken.

Starten af kampen var meget tøvende, og begge hold spillede lidt afventende for lige at se hinanden an. Den første rigtige chance kom efter ti minutter, hvor Bashkim Kadrii blev sendt afsted, men Jesper Hansen kom ned, og reddede hans afslutning.

Første halvleg var ikke prangende, og til tider var det mere en slåskamp end en fodboldkamp. Midtjyderne forsøgte at spille med musklerne, men det var OB forberedt på i dag. Gæsterne havde nok ikke regnet med, at Troels Kløve ville spille så meget fysisk med, som han ville i dag, og det samme gjorde spillere som Janus Drachmann og Casper Nielsen især også.

OB begyndte mod slutningen af første halvleg at få overtaget, og det gav da også pote med fem minutter tilbage. Her kom Alexander Ludwig højest efter et hjørnespark, og han kunne fortjent pande hjemmeholdet på 1-0.

Det kunne være blevet 2-0 også inden pausen, da bolden blev lagt til rette for Casper Nielsen, men hans afslutning gik lige forbi mål, og derfor blev det ved 1-0 ved pausen.

Anden halvleg startede, som første var sluttet. OB tog teten fra starten af, og der var kun spillet to minutter, da Ryan Johnson Laursen spurtede afsted på højrekanten, lagde bolden ind til Bashkim Kadrii, som spillede den videre til Jens Jakob, der nemt kunne bringe OB foran med 2-0.

Der blev generelt gået til stålet i kampen, og OB gav den især alt i tacklingerne. Indenfor få minutter fik både Janus Drachmann og Marco Lund en advarsel for at sætte sig igennem overfor gæsterne.

Da der var en halv time tilbage fik FC Midtjylland reduceret til 2-1, da bolden landede for fødderne af Marc Dal Hende efter et hjørnespark, og så kunne han uden problemer score.

Hvis gæsterne havde regnet med, at de nu skulle tilbage i kampen, kunne de dog godt tro om. Et minuts tid efter deres scoring lå bolden nede i deres eget net, da Bashkim Kadrii igen blev sendt i dybden, og denne gang smed han den på tværs til Casper Nielsen, der kunne score til 3-1.

OB spillede en rigtig god anden halvleg, og havde kampen under kontrol. Der blev fightet og kæmpet røven ud af bukserne, og i de sidste par minutter af kampen skulle Gustav Grubbe så også ind og være med, da han fik sin debut.

Kampen sluttede 3-1, og de 4653 tilskuere kunne se OB vinde over FC Midtjylland for første gang siden 2015, og samtidig lægge pres på Esbjerg i Bronzekampen i Superligaen. Fynboerne har nu kun et enkelt point op til vestjyderne, der møder FC Nordsjælland mandag aften.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *