Så gik det første år

I dag er det et år siden, vi lagde det første indlæg på www.obstruktion.dk. Idéen til OBstruktion startede med en kort dialog: ‘Skal vi ikke lave en lille hjemmeside om OB?’, ‘Jo, det lyder som en god idé’.
Efter få dage havde vi fået sat en hjemmeside op, og meningen var sådan set bare, at vi ville skrive vores synspunkter på forskellige ting i klubben som en blog, så i de første måneder gik det lidt sløvt derudaf, og der var heller ikke så mange, der læste med.

Vi har altid været vant til at komme i Ådalen, også inden vi startede OBstruktion, så vi blev enige om, at vi kunne da prøve at skrive en træningsrapport. Det viste sig at være en rigtig god idé, for der var rigtig mange, der var inde og læse den, og det gav os selvfølgelig blod på tanden.
Efter nogle flere træningsrapporter blev vi enige om, at det kunne da være meget sjovt at prøve at lave et interview. Vores første interview foregik over mail, men det var lidt for kedeligt. Vi ville sgu lave det rigtigt, og den første vi fik fat i til et rigtigt interview, var Jesper Hansen. Vores interview med ham blev citeret i både Ekstra Bladet, Tipsbladet og BT, og det havde vi selvfølgelig slet ikke regnet med. Nu er vi så vant til at blive citeret i andre medier, at vi nærmest bliver lidt overraskede, hvis det ikke sker :-).

Herfra begyndte det for alvor at tage fart. Vi fik en sjov idé om, at det da kunne være meget sjovt at blive akkrediteret til kampene i Superligaen, og pludselig havde vi sendt en ansøgning afsted. Det gik vi, og grinede lidt af i et par dage, for vi troede slet ikke på, at vi kunne komme i betragtning til det. Så modtog vi en mail, hvor de spurgte efter en arbejdsplan, hvilket vi selvfølgelig fik udarbejdet, og vupti, så var vi akkrediteret.

Vi skulle dog lige bruge et tilløb til det. Vi sprang derfor den førstkommende kamp over, fordi vi jo plejer at komme på Stadion, men det er på en lidt anden måde. Vi har ikke været vant til at være stille under kampene, og nu skulle vi lige pludselig til at gå til fodbold på en helt anden måde. Det krævede lige lidt tilvænning. Men det er nu gået meget godt, selvom det til tider er svært ikke at leve sig alt for meget med i kampene, og vi er blevet taget rigtig pænt imod.

Vi satte os også for, at vi ville sætte lidt fokus på nogle af de gamle legender i klubben. Vi ville snakke med nogle af dem, der har været med til at skrive historien om OB. Det startede med, at vi tilfældigt mødte Mogens Therkildsen nede i Ådalen, og fik sat en aftale op med ham, og siden da har vi snakket med Kim Ziegler, Allan Hansen, Anders Møller Christensen, Johnny Andersen og Per Bartram, og der er endnu flere på vej.

Altså, er vi endt et sted, som vi ikke selv regnede med. Det var slet ikke meningen, at OBstruktion skulle være et ‘nyhedsmedie’, som det også er blevet, men det er kommet meget naturligt. Spillerne og trænerne i klubben har været utrolig flinke og villige til at stille op, når vi ville snakke med dem, hvilket selvfølgelig har gjort det meget nemmere for os, og det skal de have en stor tak for.

Vi er også glade for, at der er så mange, der læser med på de ting, vi laver. Det har flere gange overrasket os, hvor mange besøg og læsninger, vi rent faktisk har på vores side, og det gør jo bare, det hele værd.

Da vi startede, skulle det bare være et lille hyggeprojekt, vi skulle lave lidt på, når vi havde tid engang imellem, men det blev det altså ikke. Nogle gange kan det nærmest føles som et fuldtidsjob, og der kan være dage, hvor det tager en masse af vores tid. Men én ting der ikke har ændret sig, det er, at vi stadig synes, det er skide sjovt.
I takt med at det hele har udviklet sig i den her retning, kunne vi da også godt tænke os at forbedre oplevelsen for vores læsere. Vi har gået med overvejelser om nogle videointerviews og lign., men det har vi ikke udstyr til, og da vi overhovedet ikke har nogen indtjening på det her, og alt bliver gjort frivilligt, så ligger det nok langt ude i fremtiden, hvis overhovedet.

De eneste aftaler vi har, er, at vi har Heidis Bier Bar til at sponsorere vores resultat-konkurrencer til kampene her i foråret (tidligere var det Giraffen), og så har vi lige lavet en aftale med Mål & Skåål, der giver drikkevarerne, hvis vi laver interviews inde hos dem. I dagens anledning fik vi også sponseret en fødselsdagskage af Folkebos Bageri. Vi vil selvfølgelig sige en stor tak til dem. Udover det er det os selv, der betaler af egen lomme, når der skal bruges penge på noget.

Derfor kommer der nok ikke de store ændringer hos os i det kommende år, men vi bliver helt sikkert ved med at gøre det, vi gør, og vi håber, i vil blive ved med at læse med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *