Top 6 skal sikres i Århus

OB er ikke sluttet blandt de seks bedste i Superligaen de sidste otte år, men lige nu står vi med de absolut bedste kort på hånden.

Vi ligger nummer tre i Superligaen, og selvom der er mulighed for at slutte i top seks med det pointantal vi har nu, så kan vi selvfølgelig lige så godt gøre arbejdet færdigt selv.

OB mangler at spille to kampe. På udebane mod AGF i aften, og på hjemmebane mod Randers på søndag. For at være matematisk sikret en plads i mesterskabsspillet, skal vi bruge et enkelt point i de to kampe.

Der er dog ingen grund til at stille sig tilfreds med det, vi skal i stedet ud og jagte seks point i de sidste to kampe, så vi står så godt som muligt i de ti kampe, der forhåbentlig venter os i mesterskabsspillet.

FCK og FC Midtjylland er for længst stukket af i en direkte mesterskabsduel, men kampen om bronzemedaljerne er helt åben, og her står vi i hvert fald med lige så gode muligheder som de andre hold.

Den dårlige start på 2019 med nederlaget til FCK er kommet på afstand, og vi er godt kørende i Superligaen, hvor vi har vundet tre kampe i træk, og ind mellem dem kom et avancement i pokalturneringen, og der er ingen grund til, at vi ikke skulle kunne fortsætte i samme spor.

Til kampen mod AGF kan vi glæde os over, at Alexander Ludwig er tilbage i truppen efter en skadespause på tre måneder, ligesom Janus Drachmann, der har siddet ude i nogle uger, også er tilbage.

Marco Lund er dog stadig skadet, så selvom Ludwig nok ikke er klar til at starte inde, er vi stadig godt dækket ind med Oliver Lund, der leverede et par rigtig flotte indsatser, da han var med fra start mod Brøndby og Esbjerg i pokalturneringen.

Hvis Drachmann er i en forfatning, hvor han kan starte inde, betyder det nok, at Jens Jakob Thomasen igen må tage plads på bænken, så anføreren kan komme ind og spille sammen med Casper Nielsen og Troels Kløve på midtbanen.

Oppe i front har Jakob Michelsen haft tillid til Anders K. Jacobsen her i efteråret, og mon ikke han også kommer til at starte inde sammen med Bashkim Kadrii til kampen i aften.

Det ville betyde meget, hvis man allerede i aften kunne sikre sig en plads i mesterskabsspillet, så der ikke vil være så meget pres på i hjemmekampen mod Randers i næste weekend. Hvis det hele flasker sig, og OB henter to sejre i de sidste to kampe i grundspillet, vil man gå over i mesterskabsspillet og have 3. pladsen.

De vådeste drømme er jo, at sæsonen bliver en af dem, der går i historiebøgerne. Vi kan jo, hvis det hele bare spiller for os, ende med en bronzemedalje og en pokaltitel. Det ville ikke være så ringe endda!

Det hele starter dog i Århus i aften, hvor vi skal have sikret os pladsen blandt de seks bedste. De Stribede sender en busfuld derover, og mon ikke der nok skal være en del flere, der kommer for at bakke gutterne op i jagten på sejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *