OBstruktion møder Jesper Hansen – Del 3

Vi er nu klar til at præsentere Del 3 af vores snak med Jesper Hansen. Denne gang skal det handle lidt om hans hverdag, jobbet i OB og hans forhold til klubbens fans.

Er du glad for at være i OB?

– Ja, jeg er rigtig glad for at være i OB. Det har jeg været hele vejen, og jeg føler, at jeg har en rigtig god opbakning, selvom der er mange, der er kritiske både i forhold til mig, og også til det, vi går og laver. Men jeg er rigtig glad for at være her, og jeg synes, at vi udvikler os hele tiden, selvom jeg må erkende, at udgangspunktet måske var dårligere, end jeg havde forventet. Men jeg synes, vi er kommet langt. Vi har fået skabt en rigtig god dialog med amatørbestyrelsen, og det er helt afgørende for mig, at vi har en samlet klub. Vi har også fået lavet rigtig mange gode ting omkring vores ungdoms-setup, og nu håber jeg på, at vi får nogle flere baner. Vi kan jo kun udvikle gode fodboldspillere, hvis de har nogle gode baner at løbe på.

– I forhold til Superligaen, så er hele kulturen og troen på tingene, og sammenholdet, der er vi kommet langt. Vi ville selvfølgelig gerne have haft nogle bedre resultater. Sidste år havde vi en forhåbning om at spille med i top seks, men der havde vi det famøse efterår, hvor vi spillede ti kampe, og tabte de otte, og det gjorde, at det blev en lang sæson. Foråret viste så nogle positive ting, og det håber vi på, at vi kan arbejde videre med. Det der er vigtigst for mig, det er klubben. Det er ikke mig som person eller andre som personer. Vi skal hele tiden spørge os selv, ‘Hvad er den rigtige beslutning for OB?’.

– Det er også derfor, vi nogle gange træffer de der beslutninger, som nogle folk har svært ved at forstå, men vi gør det ud fra, hvad der er bedst for OB.

Var det økonomien, der var svær at få styr på i starten?

– Det var rigtig mange ting. Man havde jo kørt i mange år med det her ældre hold, som jeg kalder det. Eller nøglefærdige hold hvor ungdommen lå noget tilbage, og så er det rigtigt, at økonomien var en kæmpe faktor at få den vendt. Det tog jo små to år, og gjorde jo også, at der var rigtig mange hårde beslutninger i den fase der. Der har været forskellige udfordringer, og en af de udfordringer jeg har fået, er jo den med banerne.

Forestiller du dig at være i OB langt ud i fremtiden?

– I fodboldens verden ved man jo aldrig, hvad der sker, og det er klart, at vi bliver evalueret hele tiden, og det gør vi fordi, at hver mandag skal vi stå på mål for det, vi går og laver. Det skal vores trænere, og det skal vi som klub. Som udgangspunkt kan jeg da sagtens se mig selv være i OB i mange år, men det er jo ikke kun mig, der bestemmer det.

– Jeg er rigtig glad for at være i OB, og jeg føler, at jeg har en god opbakning. Jeg har nogle rigtig dedikerede mennesker ansat i OB, som knokler en vis legemsdel ud af bukserne for at få OB op i den rigtige retning. Det er jeg glad for, at jeg er en del af, og jeg er også glad for, at vi er nået der til, hvor vi er.

Man hører normalt mest til sportsdirektøren, når transfervinduet er åbent, men hvad render du og laver, så længe transfervinduet ikke er åbent?

– Jeg laver jo alt muligt forskelligt. Jeg vil sige det sådan, at det har været en kæmpe hjælp for mig, at vi har fået ansat Ole (Nielsen, Chefscout, red.) til at tage en stor del af alle de henvendelser, vi får og så sortere i det, men der er jo rigtig meget arbejde, og der er også meget administration, som man også har med at gøre. Den måde vi er delt op på, er jeg jo den ‘eneste’ administrative hernede. Vores rigtige administration sidder jo ude på Ørbækvej, så jeg har en masse ting, som skal koordineres med alle mulige forskellige, og så har jeg jo en masse hernede som står for kommunikation og indkøb. Talentafdelingen og Superligaen, der er jo mange folk, der er ansat, som der også skal følges op på, og så har vi jo hele budget-delen og økonomistyringen, så der er rigeligt at se til.

Hvordan vil du betegne dit forhold til OB’s fans?

– Jamen jeg synes, det er godt. Der er ingen tvivl om, at når vi ikke præsterer, så bliver der jo skudt på os, og det er en del af at være i fodbold. De sidste par år har vi jo taget nogle initiativer, og er kommet tætter på mange af vores fans, men der vil jo altid være dem, man ikke kan nå. Dem der altid vil sige B, hvis vi siger A, og hvis vi siger sort, så siger de hvid. Det er der ikke noget at gøre ved. Nogle af dem der har været kritiske, og når vi så snakker med dem, det gælder både mig, trænere og spillere, og vi så forklarer dem, hvorfor vi gør, som vi gør, så er det ikke altid, de er enige, men de får i hvert fald en forståelse for, hvad det er for en baggrund, der ligger bag de beslutninger, der er der, og det gør, at vi gerne vil bruge tid på at diskutere, hvis det er på et fornuftigt og seriøst plan.

– Vi behøver absolut ikke at være enige, men der er jo nogen, der mener, at lige meget hvad vi gør, så er det bare noget møg, og det synes jeg er en skam. Særligt fordi at de egentlig holder med OB, og der er jo ikke nogen hernede, der gør noget eller træffer nogle beslutninger, der ikke er til OB’s bedste. Man kan være enig eller uenig, men der er mange folk, der er med til at træffe beslutningerne, og der synes jeg, det er lidt ærgerligt, at der er nogen, der siger, de holder med OB, men principielt er så meget imod alt, der foregår.

Læser du med på Debatforum, eller det har du ikke nerver og temperament til?

– Nej, det gør jeg ikke. Som jeg sagde tidligere, stiller jeg gerne op til en diskussion med folk, der har nogle holdninger, og brænder for OB, for det respekterer jeg 100%, men derfor behøver vi ikke være enige. Der er nogen, hvor jeg ikke tror, der kommer noget ud af at tage en diskussion med dem om nogle ting, fordi de har set sig sure og onde i sulet. Det er en del af det, og det respekterer jeg, men det bruger jeg heller ikke min tid på. Jeg vil gerne diskutere fodbold, også selvom man har en anden holdning til tingene end mig. Det betyder meget for mig, og det betyder meget for klubben, at der er folk, der følger OB, og det er vi rigtig glade ved. Men jeg tror ikke på, at jeg kommer til at flytte noget ved dem, der er så afklarede med, hvordan de ser tingene.

 Del 1 af vores snak med Jesper Hansen kan du se her, mens del 2 kan ses her.
Der er stadig en del tilbage af vores snak, og den kan du læse i morgen.

19 Replies to “OBstruktion møder Jesper Hansen – Del 3”

 1. CELEXA price

  My spouse and i got now glad that Ervin could deal with his investigations through the ideas he got out of the web page. It’s not at all simplistic to just choose to be giving freely key points that many other people have been selling. And we also fully grasp we have got the website owner to be grateful to for that. The entire explanations you have made, the simple site menu, the friendships you can give support to foster – it’s got many fantastic, and it’s really facilitating our son and the family imagine that the issue is entertaining, and that is particularly indispensable. Thank you for everything!

 2. cbd oil for dogs

  I’m truly enjoying the design and layout of your
  site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for
  me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Exceptional work!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *